banner913
banner932
banner1012

Magnezyum Eksikliğinin Belirtilerini Biliyor Musunuz?

banner1020

Magnezyum seviyenizin ne durumda olduğunu öğrenmek için kan testi yaptırmanız yeterli olacaktır. Düşük magnezyum seviyeleri aşağıdakileri içeren bir dizi semptoma neden olabilir:

banner974
Magnezyum Eksikliğinin Belirtilerini Biliyor Musunuz?

banner971

Bacak krampları
 

Bacak krampları oldukça yaygındır. Yetişkinlerin yüzde 70’inden fazlası düzenli olarak bacak kramplarından şikayetçidir. Bunların her zaman altta yatan bir koşula bağlı olmamasına rağmen, diyetinizde magnezyum eksikliği bu soruna neden olabilir. Diyetinize daha fazla magnezyumdan zengin gıdalar ekleyerek ve takviyeler alarak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Kaygı
Sadece dünyanın mevcut durumuyla ilgili değil, her şey için sık sık endiyşe taşıyorsanız magnezyum eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.

Uykusuzluk
Uykuya dalmakta veya uykuda zorluk yaşıyorsanız, vücudunuz magnezyumdan yoksun olabilir. Yeterli magnezyumunuz yoksa beyninizin merkezi sinir sisteminde önemli bir rolü olduğu için rahatlamasını engelliyor olabilirsiniz.

Yüksek tansiyon
Magnezyum ayrıca kan damarlarını rahatlatmaya ve genişletmeye yardımcı olur; bu nedenle yeterince alınmazsa, kan damarlarının daralması artarak yüksek tansiyona neden olabilir.

Baş ağrısı veya migren
Araştırma migrenden muzdarip olanların genellikle magnezyum düzeyi düşük olduğunu göstermiştir. Bir takım çalışmalar, magnezyum takviyesi almanın, magnezyum eksikliği olanlarda migren ataklarının sıklığını azaltabileceğini göstermektedir.

Asit reflüsü veya mide ekşimesi
Sıklıkla asit reflüsü veya mide ekşimesi çekiyorsanız ve özellikle de kontrol altına almak için bir ilaç kullanıyorsanız ve sonuç alamıyorsanız, magnezyum eksikliğine bağlı olabilir. Bunun nedeni magnezyum midenin üstündeki ve altındaki sfinkterlerin gıdaların sindirilmesine yardımcı olmasıdır. Yeterince magnezyum olmazsa, sfinkterler düzgün çalışmaz ve sonuçta asit ile birlikte bu yiyecekler özofagusa geri itilebilir ve yanma hissi ortaya çıkar. Ve asidi bloke eden ilaçlar aslında mide ekşimesi daha da kötüleştirebilir.

Kabızlık
Kabızlık, vücutta magnezyum eksikliğinin bir diğer işaretidir, çünkü bu mineral sindirim sisteminde rahatlatıcı bir etki sağlamaktadır. Yeterli olmadığında, bağırsaklar her zamankinden daha fazla sıkıntıya girer atıkların atılmasını zorlaştırır.

Yorgunluk
Kendinizi sürekli olarak çok yorgun hissediyorsanız, magnezyum eksikliğinden kaynaklabilir. Yorgunluk ve düşük enerji seviyeleri bir magnezyum eksikliği belirtisi olabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.