banner913
banner932
banner1012

Kadınların Cinsel Sağlık Hakkında Bilmesi Gereken 8 Şey

banner1020

Bu, Hiçbir Kadının Hakkında Konuşmak İstemediği Can Sıkıcı Bir Sorun. Kadınlar, Cinsel Açıdan Aktif Olsunlar, Olmasınlar Özel Bölgelerinin Sağlığını Korumak İçin Düzenli Kontrol Yaptırmalı. İşte Kadınların Kendilerini Enfeksiyondan Korumak Ve Özel Bölgelerinin İyi Havalanmasını Sağlamak İçin Yapması Gerekenler

banner974
Kadınların Cinsel Sağlık Hakkında Bilmesi Gereken 8 Şey

banner971

1. Halka Açık Yerlerde Kendi Havlunuzun Üzerine Oturun
Yüzeylerde Bulunan Ve Kolayca Bulaşabilen Bakteriyel Vajinoz Gibi Hastalıklara Yakalanmamak İçin Umumi Tuvaletlerde Ve Yüzme Havuzlarında, Jakuzilerde, Spalarda Ve Saunalarda Her Zaman Kendi Havlunuzu Kullanın.

2. Vajinanızı Yıkayın - Ancak Anti Bakteriyel Sabun Kullanmayın
Eğer Uzun Saatler Boyunca Dışarıda Olacaksınız, Vajinanızı Normal Su İle Yıkayın, Havalanmasını Sağlayın Ve İyice Kurulayın.
Anti Bakteriyel Sabun Kullanmanıza Gerek Yok. Bu Sabunlar, Vajinanızdaki Hassas Ph Dengesini Bozar Ve Kötü Olanların Yanı Sıra Önemli Olan İyi Bakterileri De Yok Edebilir.
Bu Da Hoş Olmayan Kokuların Artmasına Neden Olur.

3. Sentetik İç Çamaşırı Giymekten Kaçının
Her Zaman Pamuklu İç Çamaşırı Tercih Edilmelidir. Böylece Bu Bölge Kuru Kalır, İyi Havalanır Ve Alerjik Reaksiyonlara Daha Az Maruz Kalır.

4. Seks Oyuncaklarınızı Temizleyin
Eğer Seks Oyuncakları Kullanıyorsanız, Ellerinizin Ve/Veya Her Türlü Aletin Tertemiz Olduğundan Emin Olun. Bakterileri Veya Enfeksiyonları Temizlemek İçin Sıcak Suyla Ve Sabunla Yıkayın.

5. Dar Giysi Giymeyin
Uzun Saatler Boyunca Dar Pantolonlar Giymekten Kaçının Çünkü Bunlar, Havalanmayı Azaltabilir.

6. Bakire Dahi Olsanız, Düzenli Olarak Doktor Kontrolünden Geçin
Bakire Olsanız Bile, Vajina Sağlığınızı Kontrol Ettirmek İçin Her Zaman Jinekoloğa Görünmelisiniz.

7. Aktif Bir Cinsel Yaşamını Varsa, Doktor Kontolünden Geçin
Eğer Cinsel Olarak Aktifseniz Ve Yeni (Veya Eski) İlişkiniz Sonucunda Akıntı Başladıysa, Std Taşıyıp Taşımadığınızı Öğrenmek İçin Bir Jinekoloğa Muayene Olmalısınız. Eğer Enfeksiyon Kapmışsanız, Hem Sizin Hem De Partnerinizin Zaman Geçirmeden Tedavi Olması Önemlidir.

8. Anal Sekste Dikkatli Olun
Eğer Anal Seks Yaptıysanız, Ardından Asla Vajinal Seks Yapmayın.
Eğer Yaparsanız, Vajinaya Ve İdrar Yoluna E.Coli Bakterisinin Bulaşması Nedeniyle Enfeksiyon Oluşmasına Bağlı Olarak Tahrip Edici Ve Son Derece Ciddi Tıbbi Sorunlar Ortaya Çıkabilir.
Bunun Neticesinde İleri Derecede Sistit, Endometrit, Pelvik Enfeksiyon, Pelvik Adezyonlar Ve Kronik Pelvik Ağrı İle Kısırlık Gibi Sorunlar Ortaya Çıkabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.