banner913
banner932
banner1012

İş yerinde kilo almanızın 5 sebebi

banner1020

Masa başında çalışan insanların çoğunun sorunu kilo almak... Bu sorunun sebepleri ve onlarla baş etmenin yolları haberimizde!

banner974
İş yerinde kilo almanızın 5 sebebi

banner971

Tok olmanıza rağmen birine eşlik etmek için yemek

Öğle yemeğini tok olduğunuz halde arkadaşınızı kırmamak için yemeniz, iş arkadaşlarınızın doğum günleri, evden getirip herkese ikram ettiğiniz kurabiyeler iş yerinde kilo almanızın esas sebepleri. Muhtemelen kafa yormadığınız bu küçük detayların belinizdeki yağlara nasıl dönüştüğünü fark etmiyorsunuzdur bile!

Ne yapmalısınız?

Lezzetli yiyecekler göz önünde olduğunda hiç kimse karşı koyamaz ama eğer bu yiyecekleri kavanozda ve iş yerinin mutfağında saklarsanız elinizin önünde kilo almanıza sebep olacak bir şeyler olmaz. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız size ikram edilen yiyeceklere nazikçe hayır diyebilirsiniz.

İlgili resim

Mantıklı beslenmemek

Sabah kalktığınızda tüm gün için sağlıklı bir beslenme planı düşünmüz olabilirsiniz fakat öğle yemeği zamanı gelip çattığında açlığınızın mantığınıza hükmettiğini hissedebilirsiniz. Gününüz yorucu ve geçmiş olabilir ve karşınızda duran pizzaya hayır diyemeyebilirsiniz. Ama içten içe yarın sağlık besleneceğinize söz verirsiniz. Bahsettiklerimiz tanıdık geldi mi?

Ne yapmalısınız?

Bir hafta içinde ne yiyeceğinizin listesini yapın. Bu yöntem öğünlerde aşırıya kaçmanızı engeller ve mantıklı beslenmenizi sağlar. Ayrıca yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar getirerek de aşırıya kaçmayı engelleyebilirsiniz.

İlgili resim

Aydınlatma ve oda sıcaklığının iştahınızı etkilemesi

Araştırmalara göre loş ışık iştahı artırıyor. Yani bu da demek oluyor ki odanın aydınlatması az olduğunda daha fazla, aydınlatma çok olduğunda da daha az yemek istiyorsunuz. Aynı kural oda sıcaklığında da geçerli.

Ne yapmalısınız?

Ofisinizden çıkıp hava almalı ve güneşli günlerde ufak bir yürüyüş yapmalısınız. Bu bedeninize ve ruhunuza iyi gelecektir. Bunun yanı sıra ofisinize oda sıcaklığı düştüğünde üzerinize almak için bir hırka getirebilirsiniz. Ayrıca aydınlatma ve oda sıcaklığı hakkında ofis yönetimiyle de görüşebilirsiniz.

ofis çalışanları ile ilgili görsel sonucu

Ekstra mesai yapmak

Normal çalışma saatinizden daha fazla çalışmak kilo almanıza sebep olabilir. Boş zamanınız az olduğunda normalde yaptığınız egzersizleri yapamayabilirsiniz. Fazla mesaiden kaynaklı uykusuzluk, iştahınızı düzenleyen hormonlarınızın dengesini bozabilir ve bu da aç hissetmenize sebep olur.

Ne yapabilirsiniz?

Hareket edin! Egzersiz yapmaya zamanınız olmadığında asansör kullanmak yerine merdiven çıkabilir, yakın mesafelere toplu taşımayla gitmek yerine yürüyebilirsiniz. Fiziksel olarak aktif olmak aynı zamanda daha iyi uyumanıza da yardımcı olur unutmayın!

Stresli ve baskı altında hissetmek

İş yerinde sürekli stres altında olmak kilo almanıza sebep olan başlıca nedenlerden biridir. Çok fazla stresli olmak kortizol hormonunu artırır, kilo almanızı ve şeker krizlerine girmenizi tetikler.

Ne yapabilirsiniz?

Fiziksel aktiviteler veiyi bir uyku düzeni size yardımcı olabilir. Ayrıca unutmamalısınız ki sorunlarınızı yiyerek çözemezsiniz. Beyninizdeki ve bedeninizdeki stresi azaltmak için nefes egzersizleri de yapabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.