banner913
banner932
banner1012

Her kadının cinsel sağlık hakkında bilmesi gereken 8 şey

banner1020

Bu, hiçbir kadının hakkında konuşmak istemediği can sıkıcı bir sorun.

banner974
Her kadının cinsel sağlık hakkında bilmesi gereken 8 şey

banner971

• Sağlıklı bir vajinada koku, yanma, kaşıntı ve akıntı olmaz.
• Enfeksiyon kapmamak için kadınlar seks oyuncaklarını temizlemesi gerekir.
• Ayrıca özel bölgelerin temizlenmesi gerekir  ama bunu yaparken anti bakteriyel sabun kullanılmamalıdır.

Alt bölgedeki kaşıntı, yanma veya akıntı pek çok kişiye ıstırap verebilir ama bazı kişiler yardım istemekten epeyce utanır.

 “Kadınlar, cinsel açıdan aktif olsunlar, olmasınlar özel bölgelerinin sağlığını korumak için düzenli kontrol yaptırmalı.”

İşte kadınların kendilerini enfeksiyondan korumak ve özel bölgelerinin iyi havalanmasını sağlamak için yapması gerekenler

1) HALKA AÇIK YERLERDE KENDİ HAVLUNUZUN ÜZERİNE OTURUN

Yüzeylerde bulunan ve kolayca bulaşabilen bakteriyel vajinoz gibi hastalıklara yakalanmamak için umumi tuvaletlerde ve yüzme havuzlarında, jakuzilerde, spalarda ve saunalarda her zaman kendi havlunuzu kullanın.

2) VAJİNANIZI YIKAYIN - ANCAK ANTİ BAKTERİYEL SABUN KULLANMAYIN

Eğer uzun saatler boyunca dışarıda olacaksınız, vajinanızı normal su ile yıkayın, havalanmasını sağlayın ve iyice kurulayın.

Anti bakteriyel sabun kullanmanıza gerek yok. Bu sabunlar, vajinanızdaki hassas pH dengesini bozar ve kötü olanların yanı sıra önemli olan iyi bakterileri de yok edebilir.

Bu da hoş olmayan kokuların artmasına neden olur.

3) SENTETİK İÇ ÇAMAŞIRI GİYMEKTEN KAÇININ

Her zaman pamuklu iç çamaşırı tercih edilmelidir. Böylece bu bölge kuru kalır, iyi havalanır ve alerjik reaksiyonlara daha az maruz kalır.

4) SEKS OYUNCAKLARINIZI TEMİZLEYİN

Eğer seks oyuncakları kullanıyorsanız, ellerinizin ve/veya her türlü aletin tertemiz olduğundan emin olun. Bakterileri veya enfeksiyonları temizlemek için sıcak suyla ve sabunla yıkayın.

5) DAR GİYSİ GİYMEYİN

Uzun saatler boyunca dar pantolonlar giymekten kaçının çünkü bunlar, havalanmayı azaltabilir.

6) BAKİRE DAHİ OLSANIZ, DÜZENLİ OLARAK DOKTOR KONTROLÜNDEN GEÇİN

Bakire olsanız bile, vajina sağlığınızı kontrol ettirmek için her zaman jinekoloğa görünmelisiniz.

7) AKTİF BİR CİNSEL YAŞAMINI VARSA, DOKTOR KONTOLÜNDEN GEÇİN

Eğer cinsel olarak aktifseniz ve yeni (veya eski) ilişkiniz sonucunda akıntı başladıysa, STD taşıyıp taşımadığınızı öğrenmek için bir jinekoloğa muayene olmalısınız. Eğer enfeksiyon kapmışsanız, hem sizin hem de partnerinizin zaman geçirmeden tedavi olması önemlidir.

8) ANAL SEKSTE DİKKATLİ OLUN

Eğer anal seks yaptıysanız, ardından asla vajinal seks yapmayın.

Eğer yaparsanız, vajinaya ve idrar yoluna E.coli bakterisinin bulaşması nedeniyle enfeksiyon oluşmasına bağlı olarak tahrip edici ve son derece ciddi tıbbi sorunlar ortaya çıkabilir.

Bunun neticesinde ileri derecede sistit, endometrit, pelvik enfeksiyon, pelvik adezyonlar ve kronik pelvik ağrı ile kısırlık gibi sorunlar ortaya çıkabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.