banner913
banner932
banner1012

“Görevimden mutlu gidiyorum”

banner1020

Sağlık Bakanı Filiz Besim, “Hükümette çok zor bir yıl geçirdik ama Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerine yetebileceklerini de çok net gördüm. Böyle büyük bir umudu gördüğüm için de görevimden mutlu gidiyorum” dedi

banner974
“Görevimden mutlu gidiyorum”

banner971

“Hemşireler ve Ebeler Haftası” dünyada olduğu gibi KKTC’de de kutlandı.

Sağlık Bakanı Filiz Besim, konuşmasında, sağlıktaki icraatlara değindi. Bir buçuk yıl olmadan, hemşire sayısında 100’ün üzerinde bir artış sağlandığını, bunun servisleri rahatlatacağını söyledi. Bu yıl hasta sevkleri için bütçeye 90 milyon TL konulduğunu belirterek, göreve geldiklerinde hem yurt içi hem de yurt dışına birikmiş borçlar bulduklarını kaydetti.

Besim, kalp hastanesi için çok güzel bir proje hazırlandığını, bu hastane için 54 milyona ihtiyaç olduğunu belirterek, “Biz 90 milyonu bir kalemde sevkler için harcayabiliyoruz. .Çok artan bir nüfus var. 2018’de sadece acil servislerde bir milyonun üzerinde hasta bakıldı. Bu nüfus artışı paralelinde insan kaynaklarını da artırırsak daha çok hizmet verebilir, daha az hasta sevk edebiliriz. Daha mutlu çalışanlar yaratabiliriz” dedi.

Sağlıkta ciddi tecrübeleri olmasına rağmen göreve geldiğinde hemşirelik kurumunu net anlayamadığını fark ettiğini belirten Besim, “En büyük sorun hemşireliğin iyi organize edilememesinden yaşanıyor. Hemşirelik kurumsallaşmalı, yeniden organize edilmeli” dedi.

Besim, hiyerarşik düzende, ast üst ilişkilerinde, başhemşireliklerde, klinik şefliklerinde ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, teşkilat yasasının Meclis’te olduğunu söyledi, “Teşkilat yasasının tüm bu sorunları çözeceğini düşünmüyorum ama ele ele verip sağlam bir hemşirelik kurumu oluşturmalıyız”” şeklinde konuştu. 

Besim, “Hükümette çok zor bir yıl geçirdik ama Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerine yetebileceklerini de çok net gördüm. Böyle büyük bir umudu gördüğüm için de görevimden mutlu gidiyorum” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.