banner913
banner932
banner1012

Gençlerin psikolojisini bozan sivilce nasıl tedavi edilir?

banner1020

Ergenlik çağında gençlerin en büyük sıkıntılarından biri akne ve sivilceler oluyor. Uzmanlar ise ailelerin sivilceyi basit bir ergenlik sorunu olarak görmesinin çok büyük hata olduğunu, gençlerin kendilerine güvenini zedeleyen ve psikolojisini bozan bu sorunun yara izlerine dönüşmeden tedavi edilmesi gerektiğini vurguluyor

banner974
Gençlerin psikolojisini bozan sivilce nasıl tedavi edilir?

banner971

 Okulların açılmasına günler kala birçok gencin en büyük sıkıntısı ve alay edilmek ise en büyük korkusu haline geldi. Sivilce nasıl olsa geçer diye önlem almamak ailelerin yaptığı en büyük yanlışlar arasında yer alıyor.

Ergenlik çağına girmiş sivilcesi olan gençlerin, ciltlerinde scar ve yara izi kalmaması için bir an önce tedaviye başlaması gerektiğini belirten cilt bakım uzmanları, sivilcenin sosyal ve psikolojik etkiye sahip bir hastalık olduğunun altını çizdi.

İLK ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN ÖNLEM ALIN

Pek çok ailenin sivilceyi basit ve geçici ergenlik çağı hastalığı olarak gördüğünü ve bunun çok yanlış bir düşünce olduğunu belirten uzmanlar, “Sivilce, sosyal ve psikolojik etkiye sahip bir hastalıktır. Sivilce problemi olan kişilerde kendine güvensizlik gelişebilir. Bu nedenle gençlerin cildini çok yormayacak medikal cilt temizleme işlemlerine sivilce ilk çıktığı andan itibaren başlamak gerekiyor. Cildi çok iyi arındırdığımızda ve derinlemesine temizlediğimizde yeni oluşanların önüne geçmiş oluruz. Ayrıca var olan akneleri ve sivilceleri kurutacak karbondioksit maskeleri gibi bakımların yapılmaya başlanması gerekiyor. Sivilce kurutmada en önemli tedavilerden biri olan salisilik asit içeren bakımlar da yapılabilir. Ailelerin unutmaması gereken en önemli konu, aknelerden kaynaklanan scar ve yara izleri oluştuktan sonra bunun tedavisinin çok daha zor olduğu. Gençler bu izlerle hayat boyu yaşamak zorunda kalabilirler” açıklamasında bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.