banner913
banner932
banner1012

Gençleri hedef alan yeni zehir: Flakka (Zombi hapı)

banner1020

2014 yılında Florida’da ortaya çıktı, 14 ayda 60 kişinin ölümüne neden oldu. Ölümlerin sürmesi üzerine ABD ve İngiltere’de yasaklandı. Dünyada gençler arasında hızla yayılan ve ‘zombi hapı’ olarak da bilinen flakka isimli uyuşturucunun İstanbul’a da ulaşması dikkatleri bu maddeye çevirdi.

banner974
Gençleri hedef alan yeni zehir: Flakka (Zombi hapı)

banner971

 

 

Flakka adlı uyuşturucunun, insan ve toplum sağlığını üst düzeyde tehdit eden, yüksek risk oranına sahip sentetik bir uyuşturucu olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, bu madde hakkında şu bilgileri verdi:

“İri taneli, tuz görünümünde olduğundan ‘banyo tuzu’ olarak da adlandırılıyor. Psikolojik ve fiziksel etkileri açısından hem kullanan hem de yakınındakiler için tehlikeli, yıkıcı etkilere sahip. 

flakka-nedir.jpg

BONZAİ SOYUTLUYOR, FLAKKA SALDIRGANLAŞTIRIYOR

Tüm dünyaya pazarlanmaya çalışılan bu madde de Bonzai gibi ucuz uyuşturucular grubundan. Yani fazla parası olmayanları, gençleri hedef alıyor. Bonzai zehri kişiyi dış dünyadan soyutlayıp kullananı kaskatı, kendinden geçme şeklindeki yıkıcı bir hale sürüklerken, Flakka korkutucu dışa dönük eylemlere yol açıyor. 

Bu zehrin isimlendirilmesinin de pazarlanma stratejisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda ‘zombi’ filmleri, dizileri, oyunları çok revaçta. ‘Zombi hapı’ isminin verilmesi uyuşturucuya karşı merak ve ilgi uyandırma riski taşıyor, çünkü bu ucuz uyuşturucunun hedef kitlesi öncelikli olarak gençler. Ülkemizde, geçtiğimiz ay İstanbul'da Brezilya'dan gelen bir kargoda ele geçirildi. 

AHLAKİ VE TOPLUMSAL DEĞER DUYGUSUNU YOK EDİYOR

Ayrıca yıkıcı etkileri nedeniyle etkisi altındaki insanlarda yüksek bir uyarıcı etkiye sahip. Beyinde aşırı miktarda dopamin salgılanmasını tetikleyen bir kimyasal zehir. Kullanıldığında yaşattığı halüsinasyonlar ve paranoyayla birlikte, kişide üç dört insanla baş edebilecek bir enerji ortaya çıkartabiliyor, kullanan kişiyi vahşice saldırganlaştırabiliyor. 

ÖLÜMCÜL BİR ETKİYE SAHİP

Ahlaki değerleri, toplumsal kuralları tamamen devre dışı bıraktıran, diğer bütün uyuşturucular gibi bağımlılığa yol açan ölümcül bir etkiye sahip. Ayrıca böbrek yetmezliğine neden olabilir ve kullanıcı için kalıcı diyalize ihtiyaç duyulur.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.