banner913
banner932
banner1012

En kritik zamanlarda size yardımcı olacak 10 ipucu

banner1020

Bu ipuçları en kritik zamanlarda hayatınızı kurtaracak!

banner974
En kritik zamanlarda size yardımcı olacak 10 ipucu

banner971

Yanlış: Çürüğe buz uygulamak

Doğru: Buz çürüklere iyi gelse de direkt olarak teninize temas ettirmeyin yoksa buz yanıkları oluşabilir. Teninizle buz arasında bir bez koyun. 20 dakika buzu koyduktan sonra 20 dakika da buzu kaldırın ve bekleyin. Bu işlemi birkaç kere uygulayın.

bolsa de hielo crioterapia ile ilgili görsel sonucu

Yanlış: Ateşi olan bir kişiyi alkol veya sirke ile ovuşturmak

Doğru: Sirke ve alkol, vücut tarafından emilir. Alkol ile ovuşturma, alkol zehirlemesi ya da sarhoşluğa neden olabilirken sirkenin asidi de rahatsızlık verebilir. Özellikle çocuklara bu yöntemi uygulamaktan kaçınılmalıdır. Çok su içmek ve oda sıcaklığının ortalama bir derecede olması ateşi geçirmeye yetecektir. 

mixtipp: heilmittel als buch von ina-maria klups ile ilgili görsel sonucu

Yanlış: Bilinci yerinde olmayan birini kaldırmak

Doğru: Biri bayıldığı zaman onu kaldırmayı veya yüzüne su serpmeyi denemeyin. Bunları yapmak spazmı ağırlaştıracaktır. Bayılan kişinin bilinci açıldığı zaman kahve veya enerji içecekleri içmelerine de izin vermeyin. Kafein, vücut dokusunun aşırı su kaybetmesine neden olur. Bayılan kişinin ayaklarını yukarı kaldırın ve sıkı kıyafetlerinin düğmelerini açın. Bilinç açıldığı zaman ayağa kalkmalarına izin vermeyin.

Yanlış: Yanıklara tereyağı ya da krema sürmek

Doğru: Tereyağını ve kremayı yanığa sürdükten sonra rahatlama hissinin oluşmasının tek sebebi yanığın üzerindeki soğukluk hissidir. Buradaki tehlike, krema veya tereyağı kuruduğunda ve ince bir tabaka ortaya çıktığındaki termal dengenin bozulmasıdır. Isı daha derinleşecek ve daha fazla acı verecektir. Yanan derinizi 15 dakika boyunca soğuk suda bekletin. Yanık kabarcıklarını asla patlamayın; koruyucu tabakayı çıkarın ve yara izine neden olabilecek enfeksiyonlara karşı yarayı açık bırakın.

Yanlış: Çıkan kemiği kendi başınıza oturtmak

Doğru: Ek bir yaralanma ile sonuçlanabileceğinden kendi başına eklemlerinizle oynamayın. Yaralanan uzvu hareketsiz hale getirin ve yaralanan kişiyi hastaneye götürün. Rahat bir pozisyondayken, sadece olası çatlakların yerini değil aynı zamanda en yakın yerleri de bandajlayın.

hasta ile ilgili görsel sonucu

Yanlış: Burkulmaya karşı sıcak temasta bulunmak

Doğru: Kaslarınız burkulduğu zaman sıcak bir bezle sarmak yeterli olmaz. Aksine ısı, kan akışını güçlendirecek ve daha şiddetli bir şişme gösterecektir. Burkulmanın ilk günlerinde, acıyan yere buz torbası koyun. Bu yöntem iltihabı ve acıyı azaltacaktır. 48 saat boyunca uzvun yükünü azaltmaya dikkat edin.

İlgili resim

Yanlış: Zehirlenmeye karşı kusmak

Doğru: Zehirlenmeye karşı en önerilen yöntem kendinizi kusturmaktır. Fakat bu yöntem, alkol, alkali, asit veya diğer dış etkenler tarafından zehirlenenlere yasaklanmıştır. Hemen bir ambulans çağırın. Zehri tetiklememek adına magnezyum içeren besinler, soda ve süt tüketmeyin. Bunlar yerine bol bol ılık su için.

Kusma ile ilgili görsel sonucu

Yanlış: Gözdeki yabancı objeyi çıkarmak için gözle oynamak

Doğru: Eğer elinizle ters bir hareket yaparsanız, gözünüzde yaralanmalara sebep olursunuz. Sargılı bezle gözünüzü kapatın ve doktora gidin. Eğer kimyasal bir madde ile karşı karşıyaysanız, gözünüzü hemen ılık suyla yıkayın.

İlgili resim

Yanlış: Saplanan yabancı cisimleri çekmek 

Doğru: Parmağınıza batan küçük bir nesneyi çekebilirsiniz elbette. Fakat ciddi yaralarda sakın bunu denemeyin. Doktorlar hasta ameliyat olana kadar onları yerinde tutar yoksa yaradan çıkarılan obje, kan kaybından ölmeye bile neden olabilir. 

 

Yanlış: Yaralara merhem sürmek

Doğru: Yaralar, temiz havada daha çabuk iyileşir. Merhem ise yarada istenmeyen nem yaratır. Yarayı ılık suda sabunla yıkayın. Üzerine temiz bir bandaj ya da yara bandı yapıştırın.

Yaralara merhem sürmek ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.