banner913
banner932
banner1012

Emziren annelerin uzak durması gereken besinler

banner1020

Yeni doğmuş bebeği olan annelerin başlıca sorunları arasında anne sütünün yetmemesi; bebekte gaz, huysuzluk ve alerji yer alır. Bunların önüne geçmek veya en aza indirmek için emziren annelerin uzak durması gereken besinler şöyle..

banner974
Emziren annelerin uzak durması gereken besinler

banner971

Gaz, huysuzluk ve hassasiyete neden olan besinler

Brokoli, soğan ve lahana

Fazlasıyla gaz yapan bu besinler emzirirken tüketilmemesi gereken besinlerin başında geliyor. Yeni doğmuş bebeklerde genellikle gaz büyük bir problemdir. Bir de beslenmenize dikkat etmezseniz problemi iki katına çıkarabilirsiniz.

Baharatlı besinler

Gaz yapan sebzelerde olduğu gibi baharatlı besinlerde bebeğin henüz olgunlaşmamış sindirim sistemini etkiler. İlk birkaç ay baharatlı besinlerden kaçınmalısınız. 

Turunçgiller

Turunçgiller sütünüzü daha asitli bir hale getirerek pişiğe neden olur. Bu nedenle birkaç ay portakal, mandalina, greyfurt ve limon tüketiminizi minimuma indirmelisiniz.

Kahve

 Birçok yeni anne, kahveyi kesmektense hayati bir organını kesmeyi tercih edebilir ancak kahvenin vücudunuzdaki etkisini düşünün. Sizi daha uyanık yapıyor değil mi? Bebeğinize de tam olarak aynı şeyi yapıyor. Günde 1-2 fincan kahvenin zararı olmaz ancak kahve tüketimini abartmamalısınız.

Anne sütünü azaltan besinler

Nane

Fazla miktarda tüketildiğinde nane anne sütünü azaltıyor. Sıklıkla dişlerinizi naneli diş macunuyla fırçalamak veya çok fazla naneli şeker yemekten de kaçınmalısınız.

Maydanoz

Maydanoz da nane ailesinden bir bitkidir. Çok fazla maydanoz tüketmek anne sütünde azalmaya neden olabilir ancak siz yine de sağlığa faydaları nedeniyle yeterli miktarda tüketmeye devam etmelisiniz.

Kafein

Aşırı kahve tüketimi sadece bebeğinizi etkilemekle kalmıyor aynı zamanda anne sütünü azaltıyor. 

Alerjenler

Balık ve kabuklu deniz ürünleri

Uzmanlar yüksek miktarda cıva içeren balıklardan ve kabuklu deniz ürünlerinden emzirme döneminde uzak durulmasını öneriyor. Bu besinler, bebeklerde yaygın olarak alerjiye neden oluyor.

Buğday

Buğday pek çok besinde bulunsa da bebeğinizin rahatsızlığının sebebi olabilir. Bebeklerde gluten duyarlılığının tipik semptomlarından bir tanesi huysuzluk, gaz, ishal ve kilo alma yavaşlığıdır.

Süt ve süt ürünleri

Alerjiye neden olacak besinler arasında süt ve süt ürünleri ilk sırada geliyor. Bebeğinizde huzursuzluk varsa bunun başlıca sebebi çok fazla süt ve süt ürünleri tüketmeniz olabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.