banner913
banner932
banner1012

Dört üründe limit üstü kalıntı

banner1020

banner974
Dört üründe limit üstü kalıntı

banner971

Tarım Dairesi’nin haftalık gıda analiz sonuçlarında ithal ürünlerden birinde, yerli ürünlerin ise dördünde limit üstü kalıntı tespit edildi
45 ithal üründen sadece, Onbaşı İşl. Ltd’e  ait çeri domateste limit üstü ilaç kalıntısı tespit edilerek bu ürün  menşeine iade edildi.
18 yerli ürün arasından Yeşilyurt’ta Ayhan Gemikonaklı'ya ait üzüm üretiminden alınan 3’üncü ürün numunesinde de ilacın limit altına düşmemesinden dolayı ürün imha edildi.
Ayrıca, Çayönü’nde Halil Bender'e ait roka ve Ozanköy’de Ahmet Kayım'a ait  maydanoz ürünlerinde tavsiye dışı  ilaç kullanılmasından dolayı bu ürünler de imha edildi.
Yeşilyurt’ta Tünel Dörtlemez'e ait sultani üzüm (2’nci alımda) limit üstü ilaç kalıntısı çıkmasından dolayı, ürünün hasadı bir sonraki laboratuar analizine kadar durduruldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.