banner913
banner932
banner1012

Çocuklar için tehlikeli olabilecek oyuncaklar

banner1020

Hangi oyuncakların çocuklarınız için zararlı olabileceğini biliyor musunuz?

banner974
Çocuklar için tehlikeli olabilecek oyuncaklar

banner971

Uçan balonlar

Balonlar şişirilirken ya da çocuklar onlarla oynarken patlayabilir. Aslında çoğu zaman karşılaştığımız bu durum çocukları çok fazla korkutmanın yanı sıra onların sağır olmasına bile sebep olabilir. Ayrıca balonun içindeki helyum gazını solumak boğulmaya neden olabilir. (Nisan ayında Ankara'da balondan helyum soluduğu için hayatını kaybeden 9 yaşındaki çocuğu hatırlayın) İşte bu yüzden küçük çocukların balonlarla oynamaması öneriliyor.

Ne yapabilirsiniz?

Çocuğunuzun iyiliği için başlangıçta büzük olan ya da çok kötü kokan balonları satın almamaya dikkat edebilirsiniz.

Pervaneli oyuncaklar

Helikopter ve benzeri pervaneli oyuncaklar, çocuklarınız için tehlikeli olabilir. Küçük çocuklar kolaylıkla parmaklarını otomatik çalışan pervanelere kaptırıp yaralanabilirler. Bu yüzden pervaneli bir oyuncak alırken çocuğunuzun yaşına uygun ve yumuşak malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Doktorculuk setleri

Çocuklar doktorculuk oynamaya bayılırlar! Ancak set olarak satılan bazı oyuncaklar oldukça küçük parçalar içerebilirler. Bu küçük parçaların ağzına ya da burnuna kaçmayacağından emin olmalısınız. Aynı zamanda bu oyuncaklar sayesinde çocuğunuz gerçek şırıngalar, makaslar ya da ilaçlarla da oynamak isteyebilir, aman dikkat!

Kolluklar

Yazın en eğlenceli aktivitelerinden biri olan yüzme, çocuklar için üretilen aparatlarla daha kolay hale gelebilir ancak bu aparatları da kullanırken çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle kolluklar, çocuğunuzun cildini tahriş edebilir, daha da önemlisi, çocuğunuz gözetlemediğiniz bir anda yüzünü sudan çıkaramayabilir. Satın aldığınız kollukların çocuğun kollarına iyice oturduğundan emin olun ve bu oyuncakları kullanırken mutlaka sizin gözetiminizde olmasına dikkat edin.

Pilli oyuncaklar

Bazı oyuncaklar yuvarlak saat pili kullanır ve bu piller, kolaylıkla yutulabilirler. Çocuğunuzu pillerle tanıştırın, onlardan uzak durması gerektiğini söyleyin ve oyuncağın pil bölmesinin yeterince korunaklı olduğundan emin olun.

Su tabancaları

Yazın suyla oynamak eğlencelidir, ama tehlikeli de olabilir! Su tabancaları zararsız görünür ancak bazıları suyu oldukça şiddetli sıkarlar. Tazyikli su çocukların gözlerine ya da çıplak tenlerine denk geldiğinde yaralanmalara sebep olabilirler. Bu nedenle mümkünse suyu çok şiddetli sıkmayan oyuncakları tercih edin ya da çocuğun gözlerini koruyan bir koruyucu gözlükle oynamasına izin verin.

Manyetik oyuncaklar

Hepimiz çocukken mıknatıslardan etkilendik! Mıknatıslı parçalardan oluşan oyuncaklar neredeyse bütün çocuklar için heyecan verici olabilir. Ancak küçük parçalardan oluşan oyuncaklara dikkat etmelisiniz.

Stres çarkı

Ne ara, nasıl bu kadar yaygınlaştığını bir türlü anlamadığımız stres çarkları da çocuklar için tehlikeli olabilir. Özellikle kalitesiz malzemeden üretilmiş olanları çevirme esnasında dağılarak çocukları yaralayabilirler, küçük çocuklar tarafından yutulabilirler.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.