banner913
banner932
banner1012

Bu besinler kaslanmanızı kolaylaştıracak 

banner1020

Son yıllarda ülke genelinde özellikle genç nesilde, spor yapma alışkanlığı artış göstermiştir. Doğal olarak herkes yağ yakmaya ve kas kütlesini artırmaya çalışıyor. Kas kütlesini artırmak için de doğal olmayan bir takım besin desteklerine yöneliyor. Oysa ki doğal besinlerle de kas kütlenizi artırmak mümkün. Bu hafta sağlık köşemizde kas kütlesini artırmayı sağlayan besinlere yer veriyoruz.

banner974
Bu besinler kaslanmanızı kolaylaştıracak 

banner971

Proteinler midede ve kısmen ince bağırsaklarda parçalandığında en küçük yapı birimine yani aminoasitlere ayrılırlar. Amino asitler insülin hormonu sayesinde kaslara giriş yapar ve kas kütlesini artırmaya yardımcı olur. Yüksek açlık insülin seviyesi olan insülin direnci olan kişilerde kas ve karaciğerde insülin hormonunun etkinliği olmadığı için kas kütle artışını sağlayamazlar. Ancak insülin direnci kırılarak bu durum düzelebilir. Haftada 3-4 sefer düzenli yapılan egzersiz, kas kütlenizi artırmaya yeterli bir orandır. Bu egzersizlerin yanı sıra kas hacmini artırmak isteyenlerin özellikle protein yönünden zengin beslenmesi gerekiyor. Düzenli ağırlık antrenmanları yanında ideal kilo başına 1,5 gr/gün protein alımı sağlanmalıdır. Eğer kas kütlenizi artırmak istiyorsanız altta yer verilecek besinleri mutlaka tüketmelisiniz.

Beyaz Peynir: Beyaz peynir glutamin amino asitini içermektedir. Glutamin, vücudun şekillenmesi ve büyümesini sağlayan büyüme hormonunun kandaki seviyesini artırarak kaslara glukojen depolanmasını sağlar ve kas hücrelerinin çoğalmasını destekler. Kandaki büyüme hormonunun seviyesi arttıkça kaslar gelişir ve buna bağlı vücutta yağ yakımı desteklenir ve fit bedene sahip olmak kolaylaşır. Oluşturulmuş beslenme planınızda protein yeterli ise testesteron hormon seviyeniz yükselir ayrıca büyüme hormonunun da kandaki seviyesi artarak etkili bir antrenman ile amacınıza ulaşır ve kas kütlenizi artırırsınız.

Yumurta Beyazı: Kas hacminin artması için metionin dışında tüm amino asitleri bol miktarda içeren bir besindir. Ayrıca kalorisi de düşüktür. Sindirilebilirlik açısından %100 olan yumurta proteini, örnek protein olduğu için her bölgedeki kas yapımı için uygun bir besindir.

Biftek: En değerli, et olarak bilinen biftek; diğer et grubuna oranla en yüksek proteini içermektedir. Ayrıca Demir, Magnezyum , çinko gibi kas kütlesini besleyen mineralleri de içermektedir. Antrenman günlerinde öğle ve akşam yemeklerinde taze koyu yeşil yapraklı sebzelerle tüketilmesi önerilmektedir.

Yağsız Süt: Süt, kaslar için gerekli laktoz, kas dayanıklılığı için D vitamini, yağ depolarının erimesi için kalsiyum, whey protein ve dengeli bir amino asit örüntüsü içermesi nedeniyle kas geliştiriciler için önemlidir. Yarım yağlı ve yağsız sütlerin protein değeri tam yağlılara göre daha yüksektir. Bu nedenle yağsız olanlarını tercih etmekte fayda vardır. Özellikle antrenman sonrasında en az 200 ml yağsız süt içilmesi kas yapısı için önerilmektedir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.