banner913
banner932
banner1012

Bir market, bir Cafe'nin faaliyetleri durduruldu

banner1020

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi'nin denetimleri sonucunda Tek Market isimli işletmeye iş yeri izni olmaması, sağlık karnesiz personel çalıştırma ve gayrı sihhi ortamdan, Beş Sekiz Cafe isimli işletmeye iş yeri izni olmaması ve sağlık karnesiz personel çalıştırma nedenleri ile faaliyetleri durduruldu

banner974
Bir market, bir Cafe'nin faaliyetleri durduruldu

banner971

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi başkent Lefkoşa’da bulunan iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor.
25 Mart – 29 Mart tarihleri arasında yapılan 58 iş yeri denetlemesi sonucunda

Saray Önü Market  isimli işletmeye  sağlık karnesi olmayan personel çalıştırılmasından dolayı, Tek Market  isimli işletmeye iş yeri izinsiz, Sağlık Karnesiz personel çalıştırması ve gayrı sihhi ortamdan dolayı, Ethem Aslan Yurt Kafeteryası isimli işletmeye iş yeri izinsiz çalışma, sağlık karnesiz personel çalıştırma ve gayrı sihhi ortam  nedenleriyle Belediyeler Yasası  gereği para cezası kesilirken 2  iş yerinede eksiklerinden dolayı ihbar verildi. Bu kapsamda Tek Market isimli işletmeye iş yeri izni olmaması, sağlık karnesiz personel çalıştırma ve gayrı sihhi ortamdan, Beş Sekiz Cafe isimli işletmeye iş yeri izni olmaması ve sağlık karnesiz personel çalıştırma nedenleri ile faaliyetleri durduruldu.

Ayrıca, Kayıkhane OffLicence isimli iş yerinden 8 Birim (28 adet) ürün tarihi geçmiş olduğundan,  Saray Önü Market  isimli işyerinden 3 Birim (82 adet) ürün tarihi geçmiş olduğundan , Tek Market  isimli işyerinden 65 Birim (1190 adet) Ürün  tarihi geçmiş ve uygun etiket bilgisi olmadığından dolayı müsadere edildi.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 6 Restoran, 10 Cafe, 3  Bar, 1 Gıda üretim yeri, 1 Meyhane,1  Berber Salonu, 1 Yurt Kafeteryası, 6 Eğitim Merkezi, 15 Market, 4 Off Licence,  2 Gıda Deposu,  1 Manav, 1 Spor Salonu,  1 Kahvehane, 3 Oto Galeri,  1 Düğün Salonu, 1 Büfe.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.