banner913
banner932
banner1012

Beslenme ve cilt sağlığı

banner1020

Canlı ve ışıltılı bir cilt, sağlıklı cildin belirtisidir. Sağlıklı bir cilt için sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu unutmayınız. Sağlıklı bir cilde sahip olmak istiyorsanız işte size akılda kalıcı ve yaşamınıza dahil edebileceğiniz 10 tüyo!

banner974
Beslenme ve cilt sağlığı

banner971

1- Bolca su için. Hücrelerin yenilenmesi, cildin kuruluğunu önlemek adına ve hızlı bir metabolizma için günde en az 2 litre su tüketin.

2- Tüm besin gruplarından tüketin. Bunlar neler mi? Et (kırmızı et,balık,tavuk, hindi, yumurta) süt (süt, yoğurt,peynir,ayran) meyve, sebze, yağ (zeytinyağı, ayçiçeği yağı, ceviz, badem), tam tahıl grubundan besinleri her öğününüzde tüketmeye özen gösterin.

3- Aşırı yağlı beslenmek cilt yapısında bozukluklara neden olup sivilcelenme ve yağlanmaya neden olur. Doymuş yağ ve oda sıcaklığındaki katı yağlar yerine bitkisel yağları beslenmenizde artırın.

4- Özellikle güzel ve sağlıklı bir cilt için A, E ve C vitaminlerini, selenyum minerali önemlidir. Bu nedenle koyu yeşil yapraklı sebzeleri, meyveler, balık, ceviz ve sütü tüketmeyi ihmal etmeyiniz.

5- Alkol ve sigara cildi yaşlandıran en önemli etmenlerdendir. Bağışıklık sistemini de bozan bu iki tehlikeli madde ciltteki kırışıkların da artmasına neden olur.

6- Hücre yenilenmesi cilt sağlığı için önemlidir. Çinko hücre yenilenmesini sağlayan bir mineraldir. Bu nedenle haftada 2-3 sefer balık/deniz ürünleri tüketin.

7- Çinko gibi kalsiyumda saç, tırnak ve cilt için önemlidir. Mutlaka günde iki porsiyon süt/yoğurt tüketin.

8- Vitamin-mineralden en zengin yiyecekler sebzeler ve meyvelerdir. Gün içerisinde 5-9 porsiyon arasında olacak şekilde ve de renkli olacakları şekilde tüketmeye çalışın. Böylelikle alacağınız yeterli antioksidanlar sayesinde parlak bir cilde sahip olursunuz.

9- Belki çok alışkanlığınız yoktur, ancak bitkisel protein kaynağı olan kurubaklagiller zengin lif ve bitkisel protein ayrıca bolca mineral içermesi sayesinde tırnak, saç ve cilde iyi gelecektir. Haftada 2 kez mutlaka kurubaklagil tüketin.

10- Ve son olarak cilt sağlığı için önemli bir unsurda güvenli gıda tüketmektir. Tarihi geçen katkı maddesi içeren ve de kirlenmiş bir besin sağlıklı değildir. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.