banner913
banner932
banner1012

Beraber tüketilmemesi gereken besinler neler?

banner1020

Sağlıklı bir beslenme nasıl olur? Beslenme konusunda en çok hangi hatalar yapılıyor? Beraber tüketilmemesi gerekenler neler? İşte tüm bu soruların yanıtı... Günlük hayatta birlikte tüketmeye alıştığımız bazı besinler farkında olmadan sağlığımızı riske atabiliyor. Sizde sağlıklı bir beslenme için yan yana geldiğinde besin değeri düşen bu yiyeceklerden uzak durarak sağlığınızı koruyabilirsiniz. İşte birlikte tüketilmemesi gereken o besinler..

banner974
Beraber tüketilmemesi gereken besinler neler?

banner971

 

 

Kakao ve süt

İçerisinde bol miktarda oksalit asit bulunan kakao, sütteki kalsiyum ile birleşince vücut üzerinde emilim gerçekleştirmez. Bu da kısa zamanda böbrek hastalıklarına neden olabilir.

Salata, limon ve sirke

Vitamin açısından zengin olan yeşillikler, yağsız ve limonsuz bir salatada buluşunca vitaminlerinin emilimini güçleştirecektir.

Mısır gevreği ve portakal suyu

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan portakal suyunu mısır gevreği ile tüketmek, mide sorunlarına neden olacaktır. Bu nedenle birlikte tüketmemeye özen gösterin.

Pizza ve kola

Nefis mi nefis bir pizzanın yanında tüketilen asitli içecekler mideyi rahatsız edebiliyor. Özellikle de kolaların içerisindeki şeker, mide hareketlerini yavaşlatarak şişkinliğe neden olur.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.