banner913
banner932
banner1012

Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren işaretler

banner1020

Sağlıklı bir şekilde yaşamımızı devam ettirebilmek için bağışıklık sistemimizin yüksek olması oldukça önemlidir. Özellikle soğuk havaların iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı şu dönemlerde bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça mühim. Sürekli gribe yakalanıyorsanız ve birazdan vereceğimiz belirtilerle karşılaşıyorsanız bağışıklık sisteminiz çökmüş olabilir. İşte Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren önemli işaretler

banner974
Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren işaretler

banner971

 Yorgunluk

Sürekli hareket halindeyseniz yorulmanız mümkün. Ancak hareket etmedeğiniz halde fazla yorgn hissetmeniz bağışıklığınızın düştüğüne işaret ediyor.
Sabah yorgun kalkmak, istirahatle bitkinliğin dinmemesi ve çabuk yorulmak doktora başvurmanızı gerektiren yakınmalar arasında yer alıyor.

Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren önemli işaretler

İshal ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklar 

Beyaz kan hücreleri yeterli düzeyde olmadığında vücutta bir takım enfeksyonel hastalıklar meydana gelebiliyor.   Beyaz kan hücreleri yeterli düzeyde üretilmediğinde  hastalıklara kolay yakalanmamızın dışında hastalıklar zor bir şekilde iyileşebiliyor. 
Bu nedenle eğer çabuk hastalanıyorsanız ishal, genital bölge enfeksiyonları, üst solunum yolları enfeksiyonları idrar yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarla karşılaşıyorsanız bu durumu basite almayıp uzmana başvurmanız gerekiyor.  

İshal ve çeşitli enfeksiyonel hastalıklar ile ilgili görsel sonucu

Aft ve pamukçuk yaraları 

Ağız ve dil üzerinde meydana gelen beyaz lezyonlar ve aftlar yılda 4 kez çıkıyorsa bu durum bile kendi başına bağışıklığınızın zayıfladığını gösteriyor olabilir. 
Aynı zamanda ağız içinde çıkan pamukçukta bağışıklık sisteminizin zayıfladığına işaret ediyor olabilir. Pamukçuk denilen kandida cinsi mantar ağız kanalından yemek borusuna, mideden bağırsaklara kadar her yerde oluşabiliyor. 
Bağışıklık zayıfladığında vücuda yerleşen bu mantar aynı zamanda bağışıklığı kendisi de baskılayıp hastalığın ilerlemesine yol açabiliyor. Hatta son yıllarda kanser gelişimine katkıda bulunduğu düşünülüyor
Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren önemli işaretler

Uçuk

Dudaklar ile ağız çevresinde oluşan ve içi sıvı dolu yara kabarcıkları şeklinde kendini gösteren uçuk da ihmal etmemeniz gereken önemli bir belirti. Özellikle yılda 4 kereden fazla gelişen uçuklar zayıf bir bağışıklık sisteminin uyarıcısı olabiliyor.

Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren önemli işaretler

Sivilceler ayak mantarları 

Vücutta tekrar tekrar meydana gelen ve sürekli olarak aynı yerlerde tekrarlayan sivilceler, ayak mantarları, saç derisinin pullanması, kasık bölgesinde meydana gelen kızarıklıklar bağışıklık sisteminin çöktüğünü gösteren en önemli işaretlendir.

Bağışıklık sisteminizin çöktüğünü gösteren önemli işaretler

Alerji olmak

Alerjik reaksiyonlar da tıpkı grip gibi vücudun kolayca üstesinden gelebileceği durumlardır. Ancak en ufak bir durumda bile vücudunuz alerjik reaksiyon veriyorsa ve bu durum kronikleşmeye doğru gidiyorsa anlayın ki bağışıklık sisteminiz sizi koruyacak kadar kuvvetli değil.

Alerji olmak ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.