banner913
banner932
banner1012

Alzheimer’dan korunmanıza yardımcı yiyecekler neler?

Günümüzde erken yaş döneminde de görülmeye başlayan ve kesin bir tedavisi olmayan Alzheimer’dan korunmak için hayatınıza dahil etmeniz gereken besinler

banner974
Alzheimer’dan korunmanıza yardımcı yiyecekler neler?

banner971

 

Hafızada ilerleyici kayıplara neden olan Alzheimer, hastalığından korunmak için doğru besinleri tüketmeniz gerekiyor. Haberimizde Alzheimer'dan korunmanıza yardımcı besinleri öğrenebilirsiniz.

ALZHEİMER’DAN KORUYAN YİYECEKLER

BAHARATLARA SOFRANIZDA YER AÇIN

Özellikle tarçın, zerdeçal, kimyon, köri gibi baharatlar obezite, kalp rahatsızlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi beyninizin yaşlanmasına neden olan hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca yapılan çalışmalar, baharatların, beyinde oluşan plakları parçalamaya ve bellek zayıflığına neden olan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.
Kabak çekirdeği tüketin!

Çinko, kolin gibi yağ asitleri ve E vitamini açısından zengin olduğundan Alzheimer risk faktörlerini azaltmada yardımcı olabilir. Ayrıca, badem, kaju, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişler Omega-3, Omega-6, E vitamini, folat, vitamin B6 ve magnezyum içerir. Omega 3 içeren besinleri düzenli olarak tüketen kişilerde demans görülme riskinin % 26 daha düşük olduğu yapılan araştırmalarla görülmüştür.

BAHARATLARA SOFRANIZDA YER AÇIN ile ilgili görsel sonucu

HER GÜN KAHVE İÇİN

Alzheimer hastalığının nedenlerinden biri de beyinde anormal amiloid beta (Aß) protein plaklarının birikmesidir. Yapılan araştırmalar kahvenin beta amiloid protein düzeyini %50 oranında azaltabileceği sonucuna varılmıştır.

HER GÜN KAHVE İÇİN ile ilgili görsel sonucu

 

SEBZE AĞIRLIKLI BESLENİN

  Lahana, brokoli, kuşkonmaz, karnabahar, Brüksel lahanası gibi folat içeren yeşil sebzeler, homo-sistein içerirler. Homosistein bilişsel bozuklukla bağlantılı bir aminoasittir. Pişirilmeden tüketilebilen kabak, kuşkonmaz, domates, havuç, pancar gibi sebzeler besin değerlerini koruyarak beyin aktivitesi için önemli olan A vitamini, folik asit ve demirin alınmasına yardımcı olurlar.

SEBZE AĞIRLIKLI BESLENİN ile ilgili görsel sonucu

ANTİOKSİDAN MEYVELERE HAYATINIZDA YER VERİN

Böğürtlen, yaban mersini ve kiraz gibi kırmızı renkli meyveler C ve E vitaminlerini içermelerinin yanı sıra anti-inflamutuar ve antioksidan olma özelliklerine de sahiptirler. Ayrıca beyni serbest radikallerden koruyan antosiyanini içerir.

kırmızı renkli meyveler yiyin ile ilgili görsel sonucu

BAKLİYATLAR BEYİN AKTİVİTESİNİN SAĞLIKLI OLMASINA YARDIMCI OLUR

Bu gıdalar asetilkolinin (beyin fonksiyonu için kritik bir nöro transmitter) hammaddesi olan kolin molekülünü içerirler. Ayrıca genel vücut fonksiyonu ve nöron ateşlenmesine yardımcı olabilecek folat, demir, magnezyum ve potasyum içerir.

BAKLİYATLAR BEYİN AKTİVİTESİNİN SAĞLIKLI OLMASINA YARDIMCI OLUR ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.