banner913
banner932
banner1012

110 ünite kan toplandı

banner1020

YDÜ’de thalassemi hakkında sempozyum ve kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte 110 ünite kan toplandı

banner974
110 ünite kan toplandı

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığına bağlı YDÜ Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübü (YDÜ ÖBASK) öğrencileri tarafından düzenlenen, ‘’Bir Akdeniz Gerçeği; Talasemi’’ sempozyumu ve ‘’Kan Ver, Can Ver’’ sloganı ile gün boyu süren kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

AKKM fuaye alanında yapılan kan bağışlarında “ÖBASK ile YDÜ Kızılay Külübü iş birliği ile 110 ünite kan toplandığı belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Veteriner Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından 10’cusu düzenlenen ‘Bir Akdeniz Gerçeği; Talasemi’ sempozyumu, Yakın Doğu Üniversitesi AKKM Büyük Salon’da 1280 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden ÖBASK  başkanı Fatma Elagöz; “Üniversite yönetiminin; bizleri hep dünya öğrencileri ile eşitlik konusunda sürekli cesaretlendirerek desteklediğini her zaman daha ilerisini hedefleyen yaklaşım ve çabalarına minnettarız” dedi. Elagöz, Kulübün sosyal medyada üye sayısının 4000’nin üzerinde olduğundan, her hafta düzenlenen bilimsel toplantılarından, sosyal sorumluluk projelerinden ve 2012 yılından bu yana düzenlenen sempozyumlarından bahsetti.

Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Serdar Susever ise, kulübün nasıl kurulduğundan bahsetti ve 9 sempozyum ile 2 Uluslararası Proje yarışması düzenlendiklerinin altını çizdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen de, Kıbrıs’ta thalassemianın son durumu hakkında bilgi verdi. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Ulubay ise, Yakın Doğu Üniversitesi ile gerçekleştirilen protokolünün ve kan bağışının önemi vurguladı. Türk Kızılay Genel Başkanı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Avrupa Başkanı  Dr. Kerem Kınık da Türk Kızılay’ının yaptığı etkinlikler, KKTC Kızılay’a bağışlanan gezici kan alma otobüsünden bahsetti.

YDÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi’nin, KKTC Kızılay ile yapılan protokolden bu doğrultuda YDÜ Kızılay Kulübün kurulduğunu ve “Kampüste Kızılay” projesinin müjdesini verdi. YDÜ yine bir ilke imza atarak KKTC’ deki 16 üniversite kampüsünde başlatacağı projede; okuyan öğrencilere kan vermenin önemi konusunda eğitim verilerek yeni kan donörleri kazanılmasının önemine değindi.

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Birim Yöneticisi Dr. Metin Kalender ise “Kan Bankacılığı ve Önemi” başlıklı  bir konferans verdi.

Girne Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi,Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi’nden 1280 dolaylarında katılımın, Öğrenci Bilimsel Araştırma ve Sağlık Kulübünün 10’cusunun gerçekleştirildiği sempozyumda, ilk kez 1000’i aştığı gözlemlendi.

Gün boyu süren kan bağışı etkinliğinde Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi, Gazimağusa Devlet Hastanesi ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi kan alma ekiplerinin yardımı ile sempozyuma katılanlardan 110 ünite kan temin edildi, tüm kanlar thalassemia bireylerin yararına Dr. Burhan Nalbantoğlu Kan bankasına bağışlandı. Edinilen bilgiye, göre KKTC’de ki üniversiteler arasında ilk kez Yakın Doğu Üniversitesinde tek günde bu kadar ünite kan bağışı yapıldığı vurgulandı.

Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Dudu Özkum Yavuz ise Öğrenci Dekanlığına bağlı ÖBASK öğrencilerinin gerçekleştirdiği  bu sempozyuma katılım sayısının ilk kez 1000’i aştığını,  böylesine güzel bir bilimsel organizasyon düzenlemenin öğrencilerin gelişim ve kariyerlerinde çok büyük bir önemi olduğunu ve bu nedenle de  bu tarz girişimleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.