banner913
banner932
banner1012

Rüya değil gerçek sudur


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 19 Ekim 2015, 19:17

Laf değil, hayal değil, rüya değil...

İşte  olmaz, olamaz dedikleri gerçekleşti.

Denizler aşırı, Anamurun  Ejder çayından denize akan sular, şimdi Kuzey Kıbrısta Geçitköye akmaktadır.

 “Bismillah, Ya Allah, Ya Allah, Bismillah”  diyerek düğmeye basıldı..veee... Anadolunun berrak suları, gümbür gümbür  Kıbrısa akmaya başladı.

Asrın projesi denmişti. Yalan mı ?

İlk kez,  onlarca mil öteden, deniz altından döşenen borularla, Kıbrıs halkına “hayat suyu, barış suyu”  ulaştırıldı.

Bu tarihi projeyi gerçekleştirmede emeği geçen herkese binlerce, onbinlerce, sonsuz teşekkürler.

Öncelikle, T:C Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğana, mesai arkadaşlarına, Türkiye hükümet mensuplarına, Anamurlulara ve Türk ulusuna sonsuz minnet ve teşekkürler.

Yüce Allaha,  sonsuz şükürler olsun, hamdolsun.

Yaklaşık beş yıl önce , su konusunda, bir yabancı ekonomist beni bulmuş ve Türkiyeden Kıbrısa su ulaştırılması için, ALARKO ve Ankaradaki bazı yetkililerle temasa geçtiğini anlatmıştı.  Gazetelerde ve televizyonlarda yayınladım... Gelebilecek suyun da Kıbrısa barış getirebileceği düşüncemle, “Barış ve hayat suyu” demiştim.

İşte oldu. Rüya ve hayaller gerçekleşti. Milyarlarca liraya, bitmez tükenmez emeğe  , azim ve gayrete acımayan değerli insanlarımızın bu başarısını kutlarız, Kıbrıs Türklerine hayırlara  vesile olmasını dileriz.

İnşallah, Rum komşularımız da , bu projenin değerini anlarlar. Abuk sapık  demeçlerle, “OXI” hayır,  demekle, Türkiyeye ve Kıbrıs Türklerine saldırmakla, aşağılamakla, bir yerlere varamayacaklarını anlarlar.

Gerçekler ortada.

Türkiye isterse  adayı Türkiyeye su ile, elektrik akımı ile de bağlarlar. Siyasi, coğrafi  de....

Sayın Erdoğanın ve Akıncının çağrılarına kulak vermelerinde yarar vardır. Bu su ve Türkiyenin  olumlu yaklaşımları yabana atılamaz.

Gelsinler, gerçekleri görerek artık Kıbrısta kalıcı barış, uzlaşma, dostca , iyi komşular olarak  yaşama yollarını bulsunlar.

Asrın projesi törenlerle hizmete sokuldu. Değerini bizler de bilelim. Kim yönetecek tartışmaları ve çekişmeleri ile boşuna zaman harcamayalım. Karşılıklı uzlaşı,  anlayış, saygı ve sevgi ile, Allahın verdiği bu nimetten azami şekilde yararlanmaya bakalım.

Hela olsun, Türk Kıbrıslılara  kutlu olsun.!

 

Haydi ,işe  koyulalım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.