banner913
banner932
banner1012

Rumların çirkin saldırıları ve düşündürdükleri


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 28 Kasım 2015, 11:53

Kıbrıs sorununa siyasi çözüm arandığı ve bazılarına göre de  çözüme yakın olunduğu bir dönemde  Güney Kıbrısta aşırı sağcı ve ırkçı  örgütü Rum Ulusal Halk  Cephesi  (ELAM) , KKTCnin  32inci kuruluş yıldönümünü kınamak amacıyla  bazı Kıbrıslı Rum  öğrencilerle birlikte 200 kişilik bir grup  saat 11.00de Ledra Palace Geçiş Kapısında  yaptıkları eylemde geçiş kapısından KKTCne doğru taş , çatapat ve cam şişe attılar. BM, tedbir amacıyla, Lokmacı Sınır Kapısını  bir süre geçişlere  kapattı. Rum Polis Kuvvetleri bölgeye sevk edildi.

Haravgi gazetesi konu ile ilgili olarak şunları yazdı: “Münferit  aşırı sağ öğrenci grupları üç yerde araçlarının içerisindeki Kıbrıslı Türklere saldırdı. Yaralanmaların  da olduğu saldırılar sırasında  bu öğrenciler “Türkler, Helen torağında öleceksiniz” diye haykırdılar diye yazdı.

Lefkoşanın Rum kesiminde  3 ayrı eylem düzenlendiğini belirten gazete , Disi Gençlik KoluNEDİSİnin  PSEM işbirliğinde  “Ay.Kasiano”da (Okullar Bölgesi), ELAMın  (Ulusal Halk Cephesi) Ledra Palaceda ve aşırı sağ  öğrencilerin (Ortaokul-Lise ve Üniversite)de Ledra Caddesi sonunda (Lokmacı Kara Kapısı) eylem yaptığını ; saldırıların 11.00-13.00 saatleri arasında  meydana geldiğini , KKTC plakalı araçlara  saldırıların ilkinin  Engomide  “Milano Işıkları” denilen bölgede  yaşandığını , ikinci olayın  “GrivasDiğenis  Caddesinde  ve Üçüncü saldırının da   “Hidron Sokakta  , Lefkoşa  Kaymakamlığı  yakınlarında gerçekleşti  ve yaralanan  Kıbrıslı Türklerin Lefkoşa Rum Devlet hastanesine kaldırıldıklarını yazdı.

KKTC Cumhurbaşkanı sayın Akıncı, Güney Kıbrıstan  Kuzeye güvenli geçişi sağlamak için   girişimleri yaparken  Metehan  Sınır Kapısına gelen vatandaşlarla  Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ karşıladı. Cenk Gürçağ,  KKTCnin 32nci Kuruluş yıldönümünün protesto edildiğini  ancak  kötü olanın  okul çağındaki  çocukların   buna alet  edilmesi  ve  kontrolsüz    bırakılmaları  olduğunu vurguladı. Sayın Gürçağ devamla, “iki lider konuyu değerlendirecek. Olay spesifiktir” dedi. Bu kadar basit mi diyorsunuz!....Sayın Gürçağ  yanılıyor!... Olay spesifik değildir,  Megaliİdeadan kaynaklanır efendim, Megaliİdeadan .Bunu  bilmeyen mi var?

Cumhurbaşkanımız Sayın Akıncı, öğrencilerin   okuldan uzaklaşarak   bu tür eylemlere  katılmalarını anlamanın   da mümkün olmadığına dikkat çekerek “Okul idaresi ve  öğretmenlerin   buna olanak sağlaması  kabul edilemez, Kıbrıs Rum liderliği   konuya ciddiyetle eğilmesi gerekmektedir…iki-üç arabaya  zarar verildi, tamir edilir , çok ciddi yaralanma olmadı diyerek bu konu geçiştirilemez” dedi.

DP-UG Başkanı sayın Serdar Denktaş : “Çözüme  çok yaklaştık denilen  bir ortamda  yaşayabilir çözüme  ne kadar uzak olduğumuz Rum tarafının söylemlerinden ve eylemlerinden anlaşılıyor” dedi.

Ancak birçoğumuzun gözünden kaçan acı bir gerçek vardır. Bu yaşanan olayların bir sorumlusu da Anastasiadistir. NikosAnastasiadis başkanlığındaki Rum Yönetimi bir süre önce  Rum okullarına göndermiş olduğu genelgeyle: “Faşist terör örgütü EOKA ve Kıbrısı uzun yıllar kana bulayan  büyük Türk düşmanı  Grivas” adına  yaptırılan  müzelerin  okul gezileri  kapsamına  dahil edilmesi direktifi verilmişti. Bunu da unutmayalım…

Yaşanan olaylar sıradan olaylar değildir. Bu olaylar sadece Rum gençlerinin  heyecanlarından  kaynaklanmış değildir. Bu olayları gençlerin bir heyecanı olarak kabul edersek, ileride başımız çok ağrıyacak ve kafamızı duvarlara vuracağız.  Kıbrıs Türk halkının gaflet uykusundan uyanma zamanı çoktan gelmiştir. Geç kalmaktan korkmalıyız!....

Bizler  Kuzeyde “şimdi barış, çözüm hemen şimdi çözüm” sevdalısı olduk. Rum da bize hemen cevabını verdi ve al işte barış diyerek   görüşmeler kesilmeli mesajını verdi.Rum gençliği; okullarda, Kiliselerde ve Askeri kamplarda  Tek egemen halkın  militanları olarak yetiştirilirken biz hala daha  “Çözüm ve Barış engellenemez” demeye devam ediyoruz….

Rumların güneyde bu ilk yarattıkları olaylar değildir.Unutulmamalıdır ki  26 Mart 2014de de Limasolda , Limasol Belediyesi Kültür Merkezinde yer alan bir Konferansta KKTC II. Cumhurbaşkanı sayın Mehmet Ali Talat da  ELAMın  Molotof ve gaz kullandığı bir saldırıya hedef olmuştu.  

O günde yapılan açıklamalarda da bu,  çözüm sürecinden rahatsızlık duyan aşırı sağcıların bir eylemidir diyerek olaylar geçiştirilmişti. Günümüzde de olaylar geçiştirilmeye çalışılmakta ve herhangi bir ceza söz konusu olmayacağı belli olmuştur.

Olay, iki asrı aşan  bir süreden beri okullarda ve Kiliselerde yer alan eğitimden  kaynaklanmaktadır..  Okullarda ve Kiliselerde ve askeri kamplarda Rum gençliğine Megaliİdea  hayalleri doğrultusunda verilen eğitim ve mesajların daha çok büyük olaylara gebe olduğunu bilelim ve ona göre  hareket edelim…

 

Sonuç olarak;   Kıbrıs Türk halkı  siyasal eşitliğine , özgürlüğüne, egemenliğine , self-determinasyon hakkına ve devleti KKTCne  sahip çıkmakla ve de anavatanımız Türkiyenin etkin ve fiili garantisi olmazsa olmazımızdır demekle ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıkmıştır…. Umarım mesaj alınmıştır….

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.