banner913
banner932
banner1012

Restleşmek neyimize


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 03 Ekim 2015, 11:58

 

Anamurun, Ejder (Dragon) çayının suları, nihayet ülkemize ulaştı.

 Bu, inanılmaz projede emek verenler, finansmanı, her şeyi karşılayanlar  başımızın tacı olmalı.

DSİ ne, Teknisyeninden, mühendisine, denizcisine, emekcisine, herkese  yürekten teşekkür ederiz.

Kıbrıs Türkünü, bu topraklar üzerinde sonsuza dek yaşatmak için harcanan emekler, paralar ve zaman ,asla  , küçümsenmemeli. Hele, azim ve fedakarlıklara  ne demeli...

Fırtına, soğuk, sıcak, dalga, vs. demeden kilometrelerce boruyu deniz ötesine taşımak, yerleştirmek , can pahasına her tehlikeyi göze almak, ne demektir, bir düşünelim.

Su , gelmesine geldi. 29 Ekimde törenlerle, halkın kullanımına verilecek. Öyle planlanıyor.

Bedava  verilmesi  beklenmiyor , herhalde!!.

Kullanıcı, halk, KKTC hükümeti ve devleti ,  ÖDEYECEK.

Kimse kimseye, karşılıksız, bedava birşey vermez, değil mi ? Bunu bilmeyen mi var ?

Şu anda, suyun yönetimi, tahsilat, ödemeler kimler tarafından gerçekleştirilecek, sunun  fiyatı ne olacak ? İşte bu ciddi konuda uzlaşmazlık, anlaşmazlık,  paylaşmazlık başgösterdi. Haberler  hiç de iyi değil.

Suyun yönetimine  belediyelerimiz talip.

Ancak, bilinmeyen midir, bütün belediyelerimizin borç içinde kıvrandığı, battığı. Suya ,can kurtaran simidi olarak mı bakıyorlar ?

En kısa zamanda, bu mubarek suyun, yönetimi, toplanacak paranın kimler tarafından toplanacağı, özele mi devredileceği, devredilmeyeceği, bir karara  bağlanmalıdır.

Kıbrıs Türk belediyelerinin, halkının, yöneticilerinin, Türkiyeye, burda görevli Büyük Elçisine rest çekme lüksü yoktur.

Trilyonları harcayan Türkiyedir, Türk ulusudur. Kıbrıs Türk yöneticileri hazıra konup, bedavadan suyu ve yönetimini  teslim alamaz.

Yapılacak tek olumlu iş ve girişim, birlikte, anlaşarak, sunun Kıbrıs Türk halkının hayrına vesile olmasına çalışmaktır.

Yoksa,  bunu da çıkmaza sokarsak, EVKAFIN SU MESELESİ  gibi, hiç halledilmez ve uzar gider.

(Evkafın su meselesi halkımız arasında sık kullanılan ve olumsuzluk ifade eden bir deyimdir-bilen  büyüklerimiz, yaşlılarımız her zaman bilmeyenlere anlatıverse fena mı olur?)

Su yaşamdır, hayattır, verimdir, kalkınmadır, berekettir...

 

Lütfen , iyi kullanalım, kıymetini bilelim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.