banner913
banner932
banner1012

Polis günah keçisi mi?


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 27 Ocak 2018, 11:41

 

Yaşanan son olaylarda KKTC Polisini günah keçisi olarak seçenlerin bir amacı olduğuna inanıyorum!

Yıllardır KKTC de eylemler yapılır, yıllar itibarıyla iktidarda hangi parti bulunursa, bulunsun, eylemsiz, grevsiz tek bir ayın bile olmadığını anımsayın.

Görevli emniyet mensuplarının bu grev ve eylemlerde, nümayişe vardırılan gösterilerde aşırı güç kullandığı çok nadir olarak görülmüştür.

Yetersiz kadrolarına rağmen, ek ödenekler konusunda zorluklar yaşanmasına rağmen bunları asla görev anlayışına intikal ettirmemiş, her seferinde itidalli, hoş görülü, görmezden gelici tavırlar sergilemiştir.

Meclis avlusuna eşek atıldığı günleri hatırlayın,

TC Elçilik avlusuna atılan cisimleri, hakarete varan sözcükleri anımsayın,

ya KKTC Meclisinin dinleyici locasından kürsüye arkasını dönenler, Başbakanlık önünde demir korulukları yerle bir edenler.

O günlerde Polis “neden görevini yapmıyor” diyen çıktımı?

Afrika gazetesine yapılan saldırıya, ya da Meclis damındaki gösteriye sıcak baktığımı sanmayın.

Ne var ki Afrika gazetesinin provokasyon olarak değerlendirilecek yayınları ne ilkti ne de bu gidişle son olacak.

Türkiye‘nin adada oluşunu işgal olarak değerlendirmenin bu ülke yasalarına göre suç olması ve buna göre muamele görmesi gerekmiyor mu?

Polis nerede diyoruz da, yargı nerede neden demiyoruz?

Çünkü yüzümüz yok,  yargının işlevini yerine getirmesi hususunda tıpkı emniyet güçlerinde olduğu gibi yargıya gerekli ilgiyi göstermiyoruz!

Yıllardır kadrosuz, olanaksız dava görülmesini, görmezden geliyoruz.

Meclis damında oraya nasıl çıktıkları bilinmeyen iki adam!

Birinin elinde Türk bayrağı, diğerinin elinde ise Oğuz soyunun Kayı boyunu simgeleyen bayrağı.

Birinin elinde KKTC diğerinin elinde ise Galatasaray, ya da Fenerbahçe bayrağı sallansaydı sanırım bu denli tepki görmeyeceklerdi.

Bütün mesele Türk bayrağında, hele, hele Kayı boyu sancağında. Hazmedilmeyen, öfke çeken bu!

Dün Sendikal platforum adı altındaki birlikteliğin gerçekleştirmiş olduğu eylemin nedenlerinin arkasındaki esas mesele bu bayraklar.

Afrika gazetesinin manşetinde dillendirdiği “Türkiye işgali” ne, yürekten katılanların başını çektiği kimselerin organizasyonunda yapılan bu eylem esasında KKTC de yaşayan kesimleri bir karpuz gibi ikiye ayırmaktan başka bir işe yaramayacak.

Göreceksiniz, demedi, demeyin!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.