banner913
banner932
banner1012

Panik yok


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 16 Ağustos 2018, 12:40

Şimdiye kadar panik yapmak, felaket senaryoları düzenlemek kime fayda sağladı ki? Hiç kimseye. Şimdi, Dolar, Sterling ve Euro’nun çıkışları rekorları kırdı. Kırdı da bu iş böyle devam edemez. Bize ulaşan bilgilere göre, KKTC’nin finans ve ekonomi uzmanları bu duruma son vermek için bazı çalışmalara başlamışlar. Konuya ilişkin olarak dışarıya bilgi sızdırılmasa da, acil önlemler alınacağı kesin. Bir finans uzmanı arkadaşımın anlattıklarına göre, adını “finans oyunları” koyduğu bu gelişmelerin, dünyanın önde gelen güçlü devletlerinin finans uzmanlarının gerçekleştirdikleri toplantılar sonucu ortaya çıkan bu “kritik” durumun, eninde sonunda normale dönüşeceği kesin... KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkede sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu sıkıntılı günlerin aşılması için var gücümüzle mücadele edeceğiz, uğraşacağız. Uğraş verilirken karamsarlığa kapılmamalı.”

Bakıyoruz, birtakım kişiler kendi devletlerinin adını kullanmadan ve Devlete “Kıbrıs Türk Toplumu” diye hitap ederek, şu andaki finans oyunlarının sonucunu siyasi malzeme olarak kullanmaya başlamışlar bile. “Kıbrıs Türk Toplumu” diye hitap ettikleri KKTC’nin yok oluşa sürüklendiğini iddia edenler, Devletin varoluş mücadelesini sıfırla çarpıp, bugünkü “finans” sorununu siyasi malzeme olarak kullanmaya başlamışlar bile.... Düşünün bir kere... Bu insanlar, bugünkü “finans sorunu”nu Rumlarla bir federasyon çatısı altında birleşmeye kadar götürebiliyorlar. Yani bu insanlar diyor ki; “ Kıbrıs Türk toplumu yokoluş noktasına gelmiştir... Bu durumda Rumlarla birleşmekten başka çaremiz yok.” İşte size felaket senaryosu yaratanlardan bir örnek.

Ancak şunu da belirtelim: KKTC Devleti için şu an en tehlikeli durum bu siyaset malzemelerinin KKTC aleyhine çalıştırılmaya çalışılması...  Bu durumda, KKTC Devletinin ve Hükümetinin “finans sorunu”nu çözmek için gerçekleştirdiği çalışmalar çok önemli. Bu sorunu çözmek için canla başla uğraşan insanlarımızın, bu tür felaket senaryolarına kulaklarını kapatmaları  gerekir. Her devlette zaman zaman gerçekleşen ve her devleti “finans sorunları” ile boğuşmaya yönelten  bu durumlar ilk kez gerçekleşmemiştir. Daha önceleri de bu tür “finans sorunları” nın bazı devletleri zor durumda bıraktığını biliyoruz. Ancak, her devlet bu “finans sorunu”nu ortadan kaldırmak için birtakım önlemler almış ve sonunda sorun aşılmıştır. KKTC’deki “finans sorunu” da aşılacaktır.

Gerçek şu ki, KKTC Devleti içine düştüğümüz “finans sorunu”na bir çare bulmak durumundadır. Bizim “finans uzmanlarına” büyük iş düşmektedir. Bu uzmanlar ne yapılacağına bir an önce karar vermek durumundadır. Hiç kuşkusuz, halk büyük tedirginlik yaşamaktadır. Ancak tekrar etmekte fayda var. Bu iş, dünyanın sonu demek değildir. KKTC Cumuhurbaşkanı Sn. Akıncı’nın da belirtmiş olduğu gibi karamsarlığa kapılmamalı... Sorunu çözmek için uğraş verirken panik yapmamalı ve karamsarlığa kapılmamalı. KKTC insanı Devletine ve Hükümetine güvenmeli... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.