banner913
banner932
banner1012

Ülkenin lokomotif sektörü olan turizmde son 6 yılda 8 bakan görev yaptı

banner1020

Ülkenin lokomotif sektörü olan turizmde son 6 yılda 8 bakan görev yaptı. Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, “Her gelen bakana biz turizm öğretmeye kalkarsak, bu bir kayıp...

banner974
Ülkenin lokomotif sektörü olan turizmde son 6 yılda 8 bakan görev yaptı

banner971

Ülkenin lokomotif sektörü olan turizmde son 6 yılda 8 bakan görev yaptı. Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, “Her gelen bakana biz turizm öğretmeye kalkarsak, bu bir kayıp olur” dedi

Turizmde sıkıntılı bir süreç yaşadığını, bu yılın kötü geçeceğini, 2017 yılının daha da kötü geçeceği ve bu olumsuz gidişatın 3-4 yıl süreceği öngörüsünde bulunan Tolun, “ O nedenle krizin aşılması, reklam kampanyalarının çoğaltılması ve teşviklerin devam etmesinden geçer. Teşviklerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi lazım. Kara sınır kapılarından gelen turistlere de teşvik verilmelidir” diye konuştu

Züleyha KARAMAN

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, turizmde 6 yılda 8 bakan değiştiğini, yeni kabinede ise daha önce turizm bakanlığı yapmış 4 bakan bulunduğuna işaret ederek, Turizm Bakanlığı’na turizmden anlayan bir müsteşar getirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

HALKIN SESİ’ne açıklama yapan Tolun, turizmde son 6 yılda 8 bakan değiştiğini belirterek, “Turizmde sık bakan değişikliği turizmi olumsuz etkileyen faktörlerdir. Çünkü, her gelen bakana biz turizm öğretmeye kalkarsak, sonuçta bu bir kayıp olur” dedi.

“Yeni Turizm Bakanının turizmi bilmemesinin de kendileri için eksi bir durum olduğunu” dile getiren Orhan Tolun, “Eğer turizmden anlayan bir müsteşar seçerse, bu bizim için artı değer olacak” diye konuştu.

Yeni hükümette daha önce Turizm Bakanlığı yapmış 4 bakan bulunduğunu, bir yerde bunun da olumlu olduğunu kaydeden Tolun, şöyle devam etti:

Turizmle ilgili Bakanlar Kurulu’na olumlu gidecek herhangi bir kararın, kuruldan geçmesi çok kolay olacak. Bu da bizim için bir avantajdır. Turizm Bakanının sektörü yanın alması çok önemlidir, bizimle, sektörle iş yapması çok önemlidir.”

TURİZM ÖRGÜTÜ KURULMALI

Hükümetin bu döneminin, sayı nedeniyle sıkıntılı bir dönem olacağına, bakan olan kişinin daha ne kadar bu görevde kalacağının belli olamayacağına işaret eden Tolun,  hükümetten beklentilerinin, bir an önce Turizm Örgütü Yasasını geçirmesi olduğunu belirterek, turizmin kurumsallaşma altyapısının yolunun Turizm Örgütü’nün kurulmasından geçtiğini söyledi.

“SEKTÖRLER BAKANLIKTAN ÖNDE”

Turizmde bugünkü durumun ortada olduğunu, sürekli bakanların ve bürokratların değiştiğini, turizm sektörünün Turizm Bakanlığı’ndan önde olduğunu kaydeden Tolun, “Sektör çok daha yenilikçi, KITSAB’a baktığınızda, oturmuş ve bilgi donanımlıdır, diğer sivil toplum örgütlerimiz de öyle. Bakanlık bizim gerimizde kalmaktadır. Bürokratlar da sürekliği değiştiğinde sıkıntı oluyor. Bu nedenle turizmin sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesi için bir an önce Turizm Örgütü yasasının geçmesi ve Turizm Örgütü’nün kurulup, bunun emin ellere bırakılası gerekir” dedi.

“PROTOKOLÜN İMZALANMAMASINDAN

TURİZM DE OLUMSUZ ETKİLENİYOR”

 KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik ve mali işbirliği protokolünün hala imzalanmamasının turizm sektörünü de olumsuz etkilediğini dile getiren KITSAB Başkanı Orhan Tolun, protokol imzalanmadığından dolayı teşviklerin verilmediğini, bunun da moralleri bozduğunu ve işleyişi olumsuz etkilediğini söyledi.

“Protokolün imzalanmamış olması bizi gerçekten sıkıntıya sokmaktadır” diyen Tolun, protokolün imzalanmamasının, turizm teşviklerinin ödenmemesinin nedeni olmaması gerektiğini kaydetti.

“TURİZMDEKİ SIKINTI 3-4 YIL SÜRER”

KKTC’ye kara sınır kapılarından giren turistler için de teşvik gerilmesi ve turizm kampanyalarının artırılması gerektiğini ifade eden Orhan Tolun, şöyle konuştu:

“Yeni hükümet kara sınır kapılarından gelen turistlere de teşvik vermeli. Turizm olarak sıkıntı yaşamaktayız. 2016 kötü geçilecek. 2017 yılı daha da kötü geçecek. Bu kötü durum 3-4 sene devam edecek. O nedenle krizin aşılması, reklam kampanyalarının çoğaltılması ve teşviklerin devam etmesinden geçer. Teşviklerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi lazım. Kara sınır kapılarından gelen turistlere de teşvik verilmeli.”

 

 Son 6 yıldaki 8 bakanTurizm Bakanı

 

Hüseyin Özgürgün Hükümeti “(16 Nisan 2016-…)

1-Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu

 

Ömer Soyer Kalyoncu Hükümeti (15.07.2015-16.04.2016)

2-Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu

 

Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti (31.08.2013-15-07-2015 ) 03-07-2015 tarihinde hükümet istifa etti

3-Başbakan Yardımcısı ,Ekonomi,Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş

 

Dr. Sibel Siber Hükümeti (13 Haziran 2013-31. Ağustos 2013)

4- Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı

 

İrsen Küçük Hükümetleri 17.05.2010-0606.2013)

5-Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel

 

6-Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst

 

Derviş Eroğlu hükümeti (04.05.2009 - 17.05.2010

7-Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner

 

I.Soyer Hükümeti Değişiklik (11.03.2008 - 04.05.2009)

 

8-Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.