banner913
banner932
banner1012

Lefkoşa- Girne anayolu üzerindeki Bu ağaçları kim katletti?'

banner1020

  Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde yer alan Boğazköy’deki Karakuş Ltd.'in yakınında yol boyunca yaklaşık 30 erişkin Akasya ağacının kimliği belirlenemeyen kişilerce kesilerek katledilmesi bölge sakinlerinin tepkisine...

banner974
Lefkoşa- Girne anayolu üzerindeki Bu ağaçları kim katletti?'

banner971

 

Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde yer alan Boğazköy’deki Karakuş Ltd.'in yakınında yol boyunca yaklaşık 30 erişkin Akasya ağacının kimliği belirlenemeyen kişilerce kesilerek katledilmesi bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu

 

Fehime ALASYA

Ülkemizde her geçen gün azalan ağaç ve orman alanına karşın bazı sorumsuz vatandaşlar, veya kurum-kuruluşlar bilinçsizce doğaya müdahaleye devam ediyor.

Özellikle ülkemizin kuzey yamaçlarında taşocaklarının hızla devam eden tahribatı yetmezmiş gibi alçak bölgelerde ise ağaç katliamları yapılmakta.

Geçtiğimiz gün HALKIN SESİ’ne ulaşan Dikmen Belediyesi’ne bağlı Boğazköy sakinleri, sabaha şaşkınlık ve üzüntüyle uyandıklarını ifade ederek bazı kişilerin veya kuruluşların bölgede yaptıkları ağaç kesimlerini eleştirdiler.

Lefkoşa- Girne anayolu üzerinde yer alan Boğazköy’deki Karakuş Ltd.'in yakınında yol boyunca yaklaşık 30 erişkin Akasya ağacının kimliği belirlenemeyen kişilerce kesilerek katledildiğini ifade eden bölge halkı, Dikmen Belediyesi, Orman Bakanlığı ve polis gibi çeşitli mercileri arayarak şikayetlerde bulunduklarını ifade ettiler.

Gerek anayol üzerindeki refüjlerde, gerekse yol kenarlarındaki boş arazilerde bulunan ağaçların kesilmesinin kendilerinde endişe yarattığını belirten Bölge halkı “Bu ağaçları kim katletti ve neden? Kesilen ağaçların yakınında yer alan diğer servi ve cam gibi ağaçların da katledilmesinden endişelenmekteyiz” dediler.

 

Bölge sakinleri edindikleri bilgiye göre bu olayın 26 Mart perşembe sabahı gerçekleştiğini ifade ederek olaya tanık olanların gerekli mercilere ihbarda bulunmasını beklediklerini sözlerine eklediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.