banner913
banner932
banner1012

Kiralık araçla kaçak taksicilik

banner1020

 Korsan taksiler, taşımacılık sektörüne sekte vurmaya devam ediyor. Polis ekipleri, kiralık araç ile taksicilik yapan korsan bir taksiciyi dün suçüstü yakaladı  Ülke genelinde iki bine yakın...

banner974
Kiralık araçla kaçak taksicilik

banner971

 Korsan taksiler, taşımacılık sektörüne sekte vurmaya devam ediyor. Polis ekipleri, kiralık araç ile taksicilik yapan korsan bir taksiciyi dün suçüstü yakaladı

 Ülke genelinde iki bine yakın kaçak taşımacı bulunduğuna dikkat çeken Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, “Bunlar hem devleti hem de yasal yoldan taşımacılık yapanları çalıyorlar, bir an önce bunun önüne geçilmeli” dedi

 Ahmet İKİDERELİ

Lefkoşa Taksiciler Birliği’nin şüphesi üzerine kaçak taşıma konusunu yakın takibe alan Lefkoşa Trafik Müfettiş Şube Amiri Kutlay Malek ve ekibi, yasal olmayan yollardan, kiralık araç ile taksicilik yapan korsan taksiciyi suçüstü yakaladı. Bir süredir Lefkoşa Taksiciler Birliği’nin şüphelendiği ve polis tarafından takibe alınan kaçak taşımacının, Lefkoşa Trafik Müfettiş Şube Amiri Kutlay Malek ve ekibince suçüstü yakalanmasını sağlayan Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, konuya ilişkin HALKIN SESİ’ne konuştu. Ada genelinde neredeyse iki bin kaçak taşımacının olduğunu iddia eden Turgut, bunların hem devleti hem de yasal yollarla ekmek parası kazanmaya çalışan taşımacıları çaldıklarını kaydetti. Bu duruma seyirci kalmayacaklarını ifade eden Turgut, “Her gün yollara çıkıp kontrol yapacağız ve bunun peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.   

Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, “T” izni olmadan, kaçak yollarla yapılan taşımacılığın günden güne çoğaldığını ve kaçak taksicilerin taşıma sektörünü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Polis ekipleri ile işbirliği yaparak, kaçak taşımacıları suçüstü yakalatmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren Turgut, “Polis ile işbirliği yapıyoruz, bu sayede kaçak taksicilerin önüne geçebileceğimize inanıyoruz. Neredeyse her gün yollara çıkıp kontrol yapacağız ve bunun peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu. Turgut, konuya ilişkin şöyle konuştu: “Haftalardır takip ettiğimiz bir olaydı. Başka şirketlerde taksicilik yaparak geçimini sağlayan bir şahıs, aldığı maaştan tatmin olmadı ve işinden ayrıldı. Çalıştığı şirketten ayrıldıktan sonra çok cüzi bir miktara araç kiralayan bu şahıs, taksicilik yapmaya başladı. Hem vergiden kaçırıyor hem de tek kuruş ödemeden tamamen kar marjlı çalışıp, bu işte vergisini ödeyen, dürüst çalışan taksicilerin de rızkını çalmış oldu. Daha önceden taksicilik yapan bu şahıs, kendi cep telefonuna gelen taksi çağrılarını kiraladığı araç ile bireysel olarak, kaçak şekilde yapmaya devam etti. Hem devleti hem de biz taksicilerin ekmeğini çalan bu şahıs gibi ne yazık ki daha yüzlercesi var” dedi.

ADA GENELİNDE 2 BİNE YAKIN KAÇAK TAŞIMACI 

“T” izni olmaksızın, yasal olmadan taşımacılık yapan çok fazla sivil plakalı araç bulunduğuna dikkat çeken Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı yasa değişikliğinin iki yıldır meclisten geçmesini beklediklerini kaydetti.

Sadece Lefkoşa Bölgesi’nde 200 civarı kaçak taşımacılık olduğundan endişe duyan taksiciler, ada genelinde neredeyse iki bin kaçak taşımacılığın var olabileceğini dile getirdi. Bu rakamın çok ciddi boyutlarda olduğunu ifade eden Turgut, konuya ilişkin yasa değişikliğini iki yıldır beklediklerini kaydetti. Kaçak taşımanın önüne geçebilmek için yeni cezai yaptırımların uygulanması gerektiğine değinen Turgut, iki yıldır beklenilen yasanın onaylanıp uygulanması halinde kaçak taşımacıların hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Turgut, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapacağı yasa değişikliği ile yeni cezai yaptırımların uygulanacağına ve bu sayede büyük miktarda para cezası ve hapislik cezaları uygulanacağını belirtti ve Meclisten bir türlü geçirilemeyen bu yasanın sektörü zora soktuğunu ifade etti.  

 

Rifat Turgut

 

Polis ekipleri, kaçak taksiciyi gözaltına aldı

Kaçak taksicinin kullandığı araç

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.