banner913
banner932
banner1012

Fazıl KÜÇÜK bizim Atatürkümüzdür

banner1020

  Liderimiz Dr. Küçük’ün ölüm yıldönümü anısına yapılan koşularda ve kompozisyon ile şiir yazma yarışmasına katılıp dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi  ...

banner974
Fazıl KÜÇÜK bizim Atatürkümüzdür

banner971
Dr. Küçük'ün ölüm yıldönümü anısına KOŞU PLAKETLERİ TÖRENİ 2015
İlgili Galeriye Git

 

Liderimiz Dr. Küçük’ün ölüm yıldönümü anısına yapılan koşularda ve kompozisyon ile şiir yazma yarışmasına katılıp dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi

 

 

Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Borataş, geçmiş yıllardan kalma bir anısını anlattı: “Bir gün Sarayönü’nde Dr. Küçük diye slogan atan kalabalık gördüm ve anneme ‘Bu kalabalık nedir?’diye sordum. Annem de bana ‘O bizim Atatürkümüzdür’ dedi. Çok gurur verici bir andı…”

 

 

Kıbrıs Türk Halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün 15 Ocak tarihindeki 31. ölüm yıldönümü anısına yapılan koşularda ve kompozisyon ile şiir yazma yarışmasına katılıp dereceye girenlere plaketleri takdim edildi.

Dün Köşklüçiftlik’teki evinde anılan Dr. Küçük için eşi Süheyla Küçük çocukları plaketlerle onurlandırdı.

Dr. Küçük ile ilgili kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren çocukların kompozisyon ve şiirleriyle renklenen etkinlikte, Erdinç İlkerli tarafından yapılan, Dr. Fazıl Küçük’ün masa üzerine konan büstü, Dr. Fazıl Küçük Vakfı yetkililerine teslim edildi ve sanatçıya teşekkür plaketi verildi.

Süheyla Küçük yaptığı kısa konuşmasında, gençleri onurlandırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve eşi Dr. Küçük ile anılarını anlattı.

Süheyla Küçük, Kıbrıs mücadelesinde şahsen de çok büyük uğraş ve çabalar gösteren Dr. Fazıl Küçük’ün, bu mücadeleyi Türkiye’de anlatana kadar çok büyük fedakârlıklar gösterdiğini kaydetti.

Etkinlikte, Halkın Sesi Gazetesi’nin 1959 yılından bu yana Ankara muhabiri ve köşe yazarı olarak hizmeti geçen Ahmet Göksan’a da bir plaket verildi.

 ‘O BİZİM ATATÜRKÜMÜZDÜR’

Çocuklara ödüllerini takdim eden Eğitim Bakanlığı Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Mustafa Borataş’ın yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşandı. Borataş, ödül almayı bekleyen çocukları görünce kendi çocukluk yıllarına geri döndüğünü dile getirdi ve o yıllardan kalma bir anısını anlattı. Borataş, “Bir gün Sarayönü’nde Doktor Fazıl Küçük diye slogan atan bir kalabalık gördüm ve anneme “Bu kalabalık nedir?”diye sordum. Annem de bana ‘O bizim Atatürkümüzdür’ dedi. Çok gurur verici bir andı ve ben bunu hiç unutmadım” ifadelerini kullandı. Borataş, çocuklara, liderimiz Dr. Küçük’ün kitaplarını okuma, anılarını dinleme tavsiyesinde bulundu. Küçük’ü anlatan Borataş, “İyi lider, iyi bir politikacı, dürüst adam” ifadelerine yer verdi.  

 

 

Erdinç İlkerli tarafından yapılan Dr. Küçük’ün büstü, Dr. Fazıl Küçük Vakfı yetkililerine teslim edildi ve sanatçıya teşekkür plaketi verildi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.