banner913
banner932
banner1012

Eksozlarda yetki poliste değil Çevre Dairesi'nde

banner1020

Başbakan Yorgancıoğlu, arabaların gaz salınımına karşı polisin yeterli denetim yapmadığını açıkladı ama bu konudaki yetkinin Çevre Dairesi’nde olduğu öğrenildi  Halkın Sesi ÖZEL     HALKIN...

banner974
Eksozlarda yetki poliste  değil Çevre Dairesi'nde

banner971

Başbakan Yorgancıoğlu, arabaların gaz salınımına karşı polisin yeterli denetim yapmadığını açıkladı ama bu konudaki yetkinin Çevre Dairesi’nde olduğu öğrenildi

 Halkın Sesi ÖZEL

 

 

HALKIN SESİ’nin Çevre Dairesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, egzoz emisyon raporlarının tüzüğe göre Çevre Koruma Dairesi tarafından yetkilendirilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından yapıldığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Polis Genel Müdürlüğü’nün egzoz gazlarının salımının standart değerler içerisinde olup, olmadığını denetlemek amacı ile sorumlu kurum olan Çevre Koruma Dairesi ile yaklaşık bir ay önce temas kurduğu ancak

ölçüm cihazlarının arızalı ve kalibrasyon ayarlarının yapılmamış olduğu bu noksanlıkları gidermek için Türkiye’den uzman kişilerin gelip gerekli tamiratı yapacağı bilgisi aldığı öğrenildi.

Polisin, 23 Mart 2015 tarihinde, Çevre Koruma Dairesi Müdürü’nden aldığı bilgide cihazların arıza ve kalibrasyon noksanlıklarının giderildiği öğrenildiği ve yapılacak denetimlerle ilgili gerekli planlamayı yapmak maksadıyla, 26 Mart 2015 tarihinde, PGM Trafik Müdürü ile Çevre Koruma Dairesi Müdürü’nün başkanlığında bir toplantı yapılması kararlaştırıldığı ifade edildi.

Toplantı günü PGM Trafik Müdürü’nün Çevre Koruma Dairesine toplantıya katılmak amacıyla gittiği ancak Daire Müdürü’nün iş yoğunluğu nedeniyle Karpaz’da olduğu ayrıca ölçüm cihazlarının kullanımı sırasında gerekli enerjiyi sağlayacak jeneratöre de servis yapılması gerektiği, jeneratörün faal hale getirilmesinden sonra gerekli bilgiyi polise verecekleri iletildiği öğrenildi.

KKTC’de, trafikte bulunan motorlu araçlar fenni muayeneleri Polis Genel Müdürlüğü personeli tarafından yapılıyor ve muayene işlemleri sırasında egzoz emisyon ölçüm raporu  muhakkak görülüyor.

Ancak, egzoz emisyon raporları “Motorlu Taşıt, Egzoz Emisyon Kontrolü Tüzüğü’nün” 13’üncü maddesine göre Çevre Koruma Dairesi tarafından yetkilendirilen gerçek veya tüzel kişiler tarafından yapılıyor.

 

Seyir halindeki araçların egzoz emisyon denetimleri ise yine aynı tüzüğün 19’uncu maddesi kapsamında polis eşliğinde, Çevre Koruma Dairesi personeli tarafından yapılıyor ve cezalandırılıyor 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.