banner913
banner932
banner1012

Boğaziçi Belediyesi Sakin Şehir Projesini hayata geçiriyor

banner1020

Amaç turizm potansiyelinin artırılması . İSMET EZEL – mağusa haber ajansı Geçen yıl uluslarası onayı alınan citta slow -  sakin şehir Yeniboğaiçi bu amaçla bir dizi eğitim programına başlıyor. Bu...

banner974
Boğaziçi Belediyesi Sakin Şehir Projesini hayata geçiriyor

banner971

Amaç turizm potansiyelinin artırılması .

İSMET EZEL – mağusa haber ajansı

Geçen yıl uluslarası onayı alınan citta slow -  sakin şehir Yeniboğaiçi bu amaçla bir dizi eğitim programına başlıyor.

Bu amaçla başkan .meclis üyeleri ve eğitimci şirketin katılımı ile Salamis Bay Conti Resort Hotel de basın toplantısı düzenledi.

Yeni Boğaziçi Belediyesi bölgenin ekonomik olarak kalkınması için önemli projelere ev sahipliği yapıyor.

   Bu çerçevede turizme yönelik altyapının ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla 2014 yılında Citta-Slow ( Sakin Şehir) projesi gerçekleştirildi.

   2014 yılında Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlanılan Yeni Boğaziçi Bölgesi Turizm Potansiyeli Artırma Projelerinin bir ayağı olan Citta-Slow projesi Belediye Başkanı Katip Demir tarafından  basına tanıtıldı.

   Belediye Meclis Üyeleri ve çalışanlarının katıldığı toplantıda konuşan Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir Citta-Slow projesini basına tanıttı.

   Demir yavaş hareketinin bir parçası olarak bilinen Citta-Slow projesinin,İtalya’nın dört küçük kentinin belediye başkanlarının önderliğinde kurulduğunu söyleyerek,kurulduğu ilk yıllarda İtalyan kentleri arasında yaygınlaşan hareketin günümüzde 30 ülkede 191 üyeye sahip olduğunu söyledi.

   Katip Demir, Citta-Slow’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başkentinin Yeni Boğaziçi olduğunu ve bundan büyük gurur duyduklarını ifade ederek,projenin ülke geneline yaygınlaşması için öncülük yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

   Demir TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin mali katkılarıyla yürütülen projenin,Çukurova Kalkınma Ajansı ve KKTC Başbakan Yardımcılığı-Ekonomi Turizm ve Kültür Bakanlığı’nca desteklendiğini de sözlerine ekledi.

   Katip Demir Yeni Boğaziçi Bölgesi Turizm Potansiyeli Artırma Projesi ile bir takım faaliyetler gerçekleştirmiş olacaklarını dile getirerek  bu faaliyetleri şöyle sıraladı.

   Demir proje sayesinde; Eğitim Seminerlerinin düzenlenip,turizm envanter çalışması yapılması,turistik web sitesi kurulup,bölgeyi tanıtıcı panoların oluşturulması ve engelli erişimine uygun park düzenlemesi gibi çalışmaların hayata geçirileceğini açıkladı.

Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip DEMİR konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Değerli Basın Mensupları,

Bildiğiniz gibi, Yeni Boğaziçi Belediyesi bölgenin ekonomik olarak kalkınması için önemli projelere ev sahipliği yapmaktadır.

Turizme yönelik altyapının ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla 2014 yılında Citta-Slow projesi gerçekleştirilmiştir.

Citta-Slow, "Sakin Şehir" anlamında kullanılmaktadır.Yavaş Hareketi'nin bir parçası olarak bilinmektedir. İtalya'nın dört küçük kentinin belediye başkanlarının (Bra - Francesco Guida, Orvieto - Stefano Cimicchi ve Positano - Domenico Marrone)1999 yılında bir araya gelerek Slow Food hareketini kentsel boyuta taşımak amacıyla Greve in Chianti Belediye Başkanı Paolo Saturnuni'nin önderliğinde kurulmuştur. Birliğe üye olmak isteyen kentlerin üye olabilmeleri için birliğin belirlediği kriterler üzerinden değerlendirilmesi ve Cittaslow felsefesine uygunluğu denetlenmektedir. Birlik kurulduğu zaman 59 olan bu kriterler 2013 yılında Uluslararası Bilim Komitesi tarafında yapılan bir çalışmayla güncellenmiş ve sayısı 70'e çıkmıştır. Kurulduğu ilk yıllarda İtalyan kentleri arasında yaygınlaşan hareket, günümüzde 30 ülkede 191 üyeye sahiptir.

Citta-Slow KKTC başkenti Yeni Boğaziçi olmuştur. Bizler için bu başarı gurur kaynağıdır. Citta-Slow’un KKTC genelinde yayılması için öncülük yapmaya devam edeceğiz.

2014 yılına Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı  çerçevesinde hazırladığımız Yeni Boğaziçi Bölgesi Turizm potansiyeli Artırma Projemiz; T.C Lefkoşa Büyükelçiliği’nin Mali destekleri, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destekleri ve KKTC Başbakan Yrd. Ekonomi , Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın koordinasyonuyla desteklenmektedir.

Yeni Boğaziçi Bölgesi Turizm Potansiyeli Artırma Projesi” ile aşağıdaki temel faaliyetler gerçekleştirilmiş olacaktır;

1-Belediye çalışanlarına yönelik Citta-Slow uygulamasını kolaylaştırıcı ve kapasite artırıcı eğitimlerin verilmesi,

2-Hem Citta-Slow projesini temsil eden hem de Yeniboğaziçi bölgesiyle ilgili turistik bilgiler veren bir web sitesi kurulması,

3-Sivil toplum işbirliği içerisinde turizm envanter çalışması yapılması,

4-Yeni Boğaziçi bölgesi turistik potansiyelini ve protansiyelini ve projelerini tanıtıcı panolar,

5- Yeni Boğaziçi bölgesinde turistik bir bilgi noktası kurulması,

6- Citta-Slow projesine dair farkındalık artırıcı halka yönelik bilgi seminerleri,

7- Halka yönelik farkındalık ve kapasite artırıcı eğitimler verilmesi,

8-Engelli erişimine uygun park düzenlemesi.

Eğitimler, 9 Mart 2015 tarihde başlayacak ve 01 Haziran 2015 tarihinde tamamlanacaktır. Eğitimler mesleki eğitimde tecrübeli bir kuruluş olan, Business Management School of Cyprus tarafından gerçekleştirilecektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.