banner913
banner932
banner1012

Asırlık aile mesleğini sürdürüyorlar

banner1020

Türkmenköy’de kasapçılık mesleğini kardeşiyle beraber severek ve isteyerek yapan Kemal ve Halil Kasap kardeşler, dedelerinden kalma olan mesleklerinde en büyük destekçilerinin babaları Mehmet Kasap olduğunu ifade ettiler

banner974
Asırlık aile mesleğini sürdürüyorlar

banner971

Necati KÜLAHLILAR

Türkmenköy’de kendi mesleklerini her geçen gün geliştiren, bölgede ve Kuzey Kıbrıs’ta bir marka haline getiren Kemal ve Halil Kasap kardeşler, bu mesleğe 13 yaşında başladıklarını ve babalarından devraldıklarını belirttiler.

Kasapçılığın 1974’ten önce babalarından hatta dedelerinden gelen bir aile mesleğini devam ettirdiklerini söylediler.

Kemal ve Halil Kasap kardeşler “100 yıllık aile mesleğini 1974 öncesinde merhum Halil Kasap dedemizin babası büyük dedemiz Mehmet Kasap, önce bu mesleğe güneydeki Çamlıca köyünde uzun yıllar yapmıştı. Savaştan sonra Türkmenköy’e yerleştikten sonra merhum Halil Kasap dedemiz ise bu mesleği uzun yıllar sürdürdü. Babamız Mehmet kasap ta dedemiz ile uzun yıllar hayvancılıkla birlikte kasapçılık mesleğini sürdürdüler. 6-7 yıl önce babamızdan bu mesleği devraldığımız zaman kardeşimle birlik düşünüp dükkanımızı modern bir hale getirdik” dediler.

MESLEĞİN ZORLUKLARI OLDUKÇA FAZLA

Halil ve Kemal Kasap kardeşler mesleğin zorluklarına değinerek sosyal yaşamdan biraz uzak kaldıklarını.

Özellikle hafta sonları yoğun geçen bir çalışma temposu olduğuna vurgu yapan Kasap kardeşler “Bunun yanında ürettiğimiz ürünler vardır yaklaşık 15 yıldır köfte ve şeftali üretiyoruz. Sonrasında Samarella ve Kıbrıs pastırması yapmaya başladık, yaklaşık bir yıldan bu yana da Beef Burger yapmaya başladık. Ürettiğimiz burgerimiz bir marka haline gelmiştir. İlerleyen  zamanlarda tüm adamıza dağıtıma başlayacağız. Kısacası günde on saatten fazla çalışıyoruz” dediler.

Tek amaçlarının ülke için üretmek olduğunu söyleyen Kasap kardeşler, ata mesleklerini geliştirerek kendi evlatlarına da devretmeyi istediklerini sözlerine eklediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.