banner913
banner932
banner1012

Yeni Qashqai, makyajlandı

banner1020

Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Qashqai, tamamen yenilenen yüzüyle daha dinamik ve sportif bir görüntüye kavuştu

banner974
Yeni Qashqai, makyajlandı

banner971

 

SUV segmentinin en fazla tercih edilen modeli olan ve 10 yıldır segment liderliğini kinseye kaptırmayan Nissan Qashqai’nin makyajlı versiyonu bayilerdeki yerini aldı. Tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Qashqai, tamamen yenilenen yüzüyle daha dinamik ve sportif bir görüntüye kavuştu. Nissan'ın "Premium Dinamizm" olarak adlandırdığı yeni bir görünüme kavuşan Qashqai’nin yüzünün merkezinde, Nissan amblemini çevreleyen yeni 'V-motion' ızgarası yer alıyor. Ön tamponla bütünleşen yeni ‘V’ formlu heybetli ön ızgara, bumerang formlu LED gündüz farlarıyla tamamlanıyor. Yenilenerek dikdörtgen bir forma kavuşan ve ön tamponun alt köşelerine entegre edilen ön sis farları ise en çok tercih edilen donanım seviyelerinden biri olan Tekna’dan itibaren standart olarak sunuluyor.

Qashqai’nin yenilenen arka tamponu, çizgileri ve farlarıyla daha modern bir yapı kazanırken bumerang formlu, 3D efekti verilmiş arka farlar dikkat çeken yenilikler arasında yer alıyor. İç kısmı eskisinden daha koyu olan stopları ve köpek balığı sırtı anteni Qashqai’nin arka tasarımdaki diğer yenilikler olurken, 17,18 ve 19 inç boyutlarındaki jantların tasarımında yapılan değişiklikler ise makyajın bir diğer ayağı olarak karşımıza çıkıyor. Yeni tampon tasarımından dolayı uzunluğu 17 mm artan Qashqai’nin renk seçenekleri de üç yeni canlı renk ile zenginleşti. Yeni Qashqai, derin mavi, lav kırmızı ve hipnotik bronz seçenekleriyle de sunulacak.

Nissan Qashqai’deki yenilikler sadece dış tasarımla sınırlı değil. İç mekânda da kalite vurgusunu güçlendiren bir dizi güncelleme bulunuyor. X-Trail’de de karşımıza çıkan deri kaplı yeni direksiyon simidi tüm Qashqai versiyonlarında da standart olarak sunuluyor. D formlu, altı düz direksiyon simidi araca giriş ve çıkışı kolaylaştırırken, aynı zamanda daha sportif bir görünüm sunuyor. Kadran görünürlüğünün yüzde 17 artmasına olanak veren yeni direksiyonun üzerindeki dört yönlü kumanda düğmelerinin tasarımı da yenilenmiş. Bunun yanı sıra kalınlığı 34 mm’den 37.5 mm’ye çıkartılan direksiyon simidi artık ele daha iyi oturuyor.

Otomobilin tüm donanım paketlerinde camları uzaktan kontrol eden bir özellik bulunuyor. Otomobilde yumuşak yeni nappa deri kaplama ve elektronik kontrol özelliklerine sahip koltuklara da yer verilmiş. Tüm boyutlara ve oturuş şekillerine uyum gösterebilen yeni elektronik kontrollü koltuklar standart olarak sunulan siyahın yanı sıra Platinum Premium Pack paketinde mürdüm renk seçeneğiyle de alınabiliyor. Isıtma özelliği bulunan ön koltuklar, arkası çizilmeye karşı dayanıklı yeni bir yüze ve arka koltuklarda seyahat eden yolculara daha geniş alan bırakan yeni bir tasarıma sahip. Koltuklar, yan aynaların pozisyonuna bağlı olarak iki oturuş şeklini kaydedebilen koltuk hafızası fonksiyonunu da içeriyor. Koltuğun alt kısmından kontrol edilebilen bu özellik Platinum Premium Pack ile gelen bir başka yenilik olarak öne çıkıyor.

Yeni Qashqai, tamamen yenilenen Bose ses sistemi ile yüksek kaliteli bir müzik keyfi sunuyor. Sistem; ön camın alt kenarında iki adet tweeter, ön kapılarda ve arka kapılarda birer tane olmak üzere, toplamda 4 adet hoparlör ve stepne yuvasına gizlenen 1 adet subwoofer ile Bose Premium ses sistemi, müziğin en ince detaylarını araç içinde sunuyor.

Nissan’ın yeni Intelligent Mobility özellikleriyle donatılan yeni Qashqai’deki en önemli yeniliklerden biri de park esnasında çarpmaları önleyen akıllı arka çapraz trafik uyarı sistemi. Sistem, kör noktalardan veya köşelerden yaklaşan araçlara karşı ya da araç hareket halindeyken park etmiş başka bir araca yaklaşırsa sürücüyü sesli ve görüntülü olarak uyarma özelliğini taşıyor. 2014 yılından beri akıllı çarpışma önleme sistemine sahip olan Qashqai, yaya algılayan sisteme de kavuştu. Yayaya duyarlı çarpışma önleme sistemi, radar ve kamera kombinasyonu ile çarpışmaları önlemeye ve çarpışmaların şiddetini hafifletmeye yardımcı oluyor. Öte yandan geliştirilen kör nokta uyarıları artık kamera görüntülerinden ziyade radar verilerine dayandırılarak daha geniş bir alanda, daha doğru algılama sağlıyor. Bu yeniliklerin yanı sıra akıllı yol kontrolü, akıllı sürüş kontrolü, aktif motor freni, akıllı otomatik far asistanı, akıllı yorgunluk algılama sistemi, akıllı çevre görüş sistemi ve akıllı park sistemi de mevcut. Ek olarak; geri görüş kamerası, şerit takip uyarı sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi özellikler de yeni Qashqai’nin sunduğu güncel teknolojiler arasında.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.