banner913
banner932
banner1012

Yeni CLS’ye yeni motor

banner1020

Yeni CLS, 2018 yılının Mart ayında, tümü dört tekerlekten çekişle kombine edilen tamamen yeni bir motor gamıyla yollara çıkacak. İlk etapta ikisi dizel ve biri benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunulacağı açıklanıyor

banner974
Yeni CLS’ye yeni motor

banner971

 

Mercedes-Benz’in ilk kez 2004 yılında yollara çıkardığı coupe formlu dört kapılı modeli CLS’nin üçüncü nesli gün ışığına çıktı.Bundan 13 yıl önce yepyeni bir sınıf yaratan CLS, dört kapılı coupe formunu korumaya devam ederken, yeni bir motor gamına ve markanın yeni nesil teknolojilerine kavuşuyor.

Gergin omuz çizgisi, dar yan camları ve basık tasarım formunu yeni nesline de taşıyan CLS, markanın diğer yeni nesil modelleri gibi sert hatlardan arınmış bir gövdeye sahip. Tasarımdaki oluk ve sert çizgiler belirgin bir şekilde azalırken, bünyesinde barındırdığı tasarım detayları yeni CLS’yi Mercedes-Benz’in güncel coupé ailesine dahil ediyor. 0.26 Cd’lik rüzgar direnç katsayısıyla aerodinamik bir gövdeye sahip olan otomobilin far ve stop grubundaki yeni çizgileri, markanın gelecek nesil kompakt sınıf modellerinde de görecebileceğimizi düşünüyoruz.

Otomobilin kabinindeki çizgiler ise markanın yeni nesil model gamından tanıdık geliyor. 64 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, dijital gösterge paneli ve 12.3 inçlik multimedia ekranı, ön konsolun adeta S-serisinden alındığı izlenimini yaratıyor. Yani CLS artık daha fazla lüks sunuyor. Opsiyonel olarak sunulan ENERGIZING konfor yönetimi de konfora yönelik donanımları birbirine bağlayarak CLS’yi türünün en konforlu otomobillerinden biri haline getiriyor. ENERGIZING özelliği, klimaya, koltukların ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına, direksiyon ısıtmasına ve içerideki ses ve ışık atmosferine etki ediyor. CLS’nin kabini de artık daha ferah. İlk defa 5 koltuklu olarak sunulan otomobil, ayrıca 520 litrelik bir bagaj hacmine de sahip.

Yeni CLS, 2018 yılının Mart ayında, tümü dört tekerlekten çekişle kombine edilen tamamen yeni bir motor gamıyla yollara çıkacak. İlk etapta ikisi dizel ve biri benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunulacağı açıklanıyor. Otomobilin dizel gamı; her ikisi de 6-silindirli olan 286 bg gücünde CLS 350 d 4MATIC ve 340 bg gücünde CLS 400 d 4MATIC versiyonlarından oluşacak. Benzinli seçenek olan CLS 450 4MATIC ise 367 bg güç ve 500 Nm tork verileri sunuyor. 22 bg’lik bir elektrikl motoruyla desteklenen bu versiyonda ani hızlanmalarda kısa süreli olarak devreye giren EQ Boost adında bir fonksiyona yer verilmiş. Yeni CLS’nin tüketim verileri de oldukça iddialı. Dizel vesiyonların ortalama yakıt tüketimi 5.6 lt/100 km olarak açıklanırken, benzinli-hibrit diyebileceğimiz CLS 450 4MATIC’in tüketim değeri ise 7.5 lt/100 km olarak veriliyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.