banner913
banner932
banner1012

Yeni Civic Type R daha vahşi

banner1020

Yeni Civic Hatchback, Type R kıyafetleriyle bugüne kadarki en vahşi görüntüsüne kavuşmuş durumda

banner974
Yeni Civic Type R daha vahşi

banner971

Honda, daha önce konsept olarak tanıttığı yeni Civic Type R'ın üretim versiyonunu Cenevre Otomobil Fuarı'na hazırladı. Standart versiyonu bile sportif bir tasarıma sahip olan yeni Civic Hatchback, Type R kıyafetleriyle bugüne kadarki en vahşi görüntüsüne kavuşmuş durumda. Üçlü egzoz çıkışı, devasa spoyleri, öndeki büyük hava girişleri, çamurluklarda ve kaputta bulunan havalandırma kanalları ile yüksek performanslı hatchback arenasının en çarpıcı tasarımını sunan Civic Type R'da güncel modelde olduğu gibi yine 2-litrelik VTEC TURBO motora görev verilmiş. Yeni Type R için optimize edilen motor artık 320 bg güç ve 400 Nm maksimum tork verileri sunuyor. 6-ileri manuel şanzımana sahip olan otomobilde devir eşitleme fonksiyonu da bulunmakta.

Yerine geçtiği modelden daha hafif bir gövdeye sahip olduğu açıklanan yeni Type R'ın torsiyonel rijitliğinde de yüzde 38'lik bir iyileşme olduğu belirtiliyor. Süspansiyon sistemi de elden geçirilen yarışçı Civic'in sürüş modlarında da yenilikler bulunuyor. Önceki neslinde sadece +R modu sunan otomobil, artık Comfort ve Sport modlarına da sahip. Bu modlar adaptif süspansiyonlara, direksiyona ve gaz tepkisine etki ederek Type R'ın günlük kullanım yönünü güçlendiriyor.

2017'nin yaz aylarında Honda'nın İngiltere Swindon'daki fabrikasında üretilmeye başlaması planlanan yeni Civic Type R'ın performans verileri ise henüz açıklanmış değil.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.