banner913
banner932
banner1012

Yeni Audi A8'de teknoloji şovu

banner1020

Audi, yeni A8 modelini teknolojik özellikler ve 48 voltluk bir elektrik sistemiyle birlikte sunuyor

banner974
Yeni Audi A8'de teknoloji şovu

banner971

Lüks Premium sedan sınıfında en geç yenilenen model olan A8 birçok geliştirme ile karşımıza çıktı. Markanın bu modeli yenilemekte geç kalmasının sebepleri aracın yeni özellikleri göz önünde bulundurulunca anlam kazanıyor.

Gövdesi tamamen yenilenen Audi A8'in uzunluğu 5.17 metreyken, A8L versiyonunda ise bu değer 5.30 metreye ulaşıyor. Diğer yeni Audi modellerinde de karşımıza çıkan geniş ve tek parça ön ızgara, Audi laser lighting ile beraber gelen HD Matrix LED farlar ve OLED stoplar ile birleştirilen tek parça düz LED aydınlatma yeni A8'e selefinden daha ışıltılı bir görünüm kazandırmış. Audi'nin amiral gemisinde, sürücünün kendisini özel hissetmesi için eklenen güzel bir detay bulunuyor. Sürücü araca yaklaşıp uzaklaştığında aydınlatmalarda çeşitli animasyonlar gerçekleşmekte.

Yeni Audi A8 aslında dış görünümünden ziyade, iç tasarımı ve yepyeni teknolojileri ile dikkat çekmeyi ve sınıfında öncü olmayı hedefliyor. Başka markalarda olduğu gibi arka koltuklar, bir çok masaj ve ısıtma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra orta kol dayamada, OLED ekranlı bir kontrol tableti bulunmakta. Başka bir ilginç özellik ise arka kısımda özel telefon görüşmeleri yapabileceğiniz bir sistem bulunması. Rakipleri arasında bir ilke de imza atan A8 arkadaki yolcunun ayakları için ısıtma ve masaj fonksiyonlu bir opsiyon da sunuyor. Büyüyen boyutları ile iç mekanda daha ferah bir ortam sunan A8'de, önceki modelden farklı olarak mümkün olduğunca tuşsuz ve yatay yerleşim ağırlıklı iki ekran bulunduruyor. Üst kısımda yer alan 10.1 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran kontak kapandığında tamamen siyah bir görüntüye bürünerek konsol ile bir bütünlük içinde şık bir görüntü sunuyorr. Onun altında yer alan ikinci dokunmatik ekranda ise aracın konfor seçeneklerine, klima kontrollerine ve yazı yazmanız için gereken arayüze ulaşmanız mümkün. Bu ekranların farklı olan özelliği ise dokunmatik bir geribildirim hissi olması. Bu özellik markanın açıklamasına göre sistemi kullanmayı kolay ve güvenli hale getiriyor.

Otomobilde dikkat çekici teknolojiler de mevcut. İlk olarak sesli komut ciddi derecede geliştirilmiş, bunun yanında aracın LTE hızında internet desteklediğini söylemek lazım. Bu internet desteği ile trafik levhalarını tanıyan otomobilde, ayrıca yapay zeka kullanılarak kendi kendine rotaları öğrenen bir navigasyon sistemi de mevcut. Bu navigasyon sisteminin en ilginç özelliği ise büyük Avrupa şehirlerinin 3D detaylı modellerini çıkarabiliyor olması.

Audi’nin en iddialı olduğu konu olan AI, yani yapay zeka konusundaki geliştirmelere gelecek olursak. En gelişmiş otonom sürüşü sunmayı hedefleyen marka 60 km/s hıza kadar şehir içinde otonom sürüşü vaat ediyor. Audi AI, direksiyona, fren pedalına ve gaz pedalına hükmedebiliyor. Audi’nin söylediğine göre bu hükmetme sayesinde sürücü, ekranı sürekli kontrol etmek zorunda kalmayacak ve sürüş sırasında aracın desteklediği aktivitelerden birini yapma imkanına ulaşacak. Limitlerine ulaştığında ise sürücüyü tekrar kontrolü ele alması için uyaracak. Audi’nin otonom sürüş özellikleri çoğu firmanın daha ilerisinde. Araç, otonom sürüş sırasında sensörler aracılığı ile etrafta bulunan cisimleri görüp tanıyabiliyor. Audi, lazer tarayıcı kullanma konusunda markalar arasında bunu ilk yapan firma olmayı başarıyor.

Popülerleşen uzaktan kumanda ile park teknolojisi yeni A8'de de mevcut ve bu özellik akıllı telefonunuza indireceğiniz myAudi uygulaması ile kullanması kolay bir şekilde sunuluyor. Aracınızı ileri-geri hareket ettirmenin yanı sıra, aracınızın 360 derece canlı görüntüsünün uygulamada görünmesi sayesinde manevra yapma imkanı da sunan bu özellik, dar park yerlerinde sürücüyü çok rahat ettirecek gibi duruyor.

Yeni A8'in motor gamı ise tümü 8-ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş iki dizel, üç benzinli ve bir de plug-in hybrid seçenekten oluşuyor. 340 bg gücünde 6-silindirli 3.0 TFSI, 460 bg gücünde 8-silindirli 4.0 TFSI ve uzun gövdeli A8 L'de sunulacak olan 585 beygir gücünde, 6-litrelik, 12-silindirli W12 üniteler otomobilin benzinli versiyonları oluşturuyor. Tıpkı 8-silindirli benzinli motor gibi, 12 silindirli ünitede de Cylinder on Demand adındaki silindir kapatma teknolojisine yer verilmiş. Bu teknoloji sayesinde düşük yükteki sürüşlerde motordaki silindirlerin yarısı devre dışı kalıyor.

Audi A8'in dizel motor gamındaysa; 6-silindirli, 286 bg gücünde 3.0 TDI ve 8-silindirli 435 bg gücünde 4.0 TDI üniteler bulunuyor. dizel seçenekler olarak sunulacak. Son olarak da bir plug-in olarak gelecek olan A8 L e-tron modeli ise elektrikli motoru ve 3-litrelik benzinli motoru ile toplamda 449 bg üretecek ve tam elektrikli olarak 50 km gidebilecek. Bu e-tron modeli ile ilgili en dikkat çekici bilgi ise şarj konusunda göze çarpıyor. İstenirse garaj zeminine yerleştirilecek bir 3.6 kW güç çıkışı olan pad ile otomobil kablosuz olarak şarj edilebilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.