banner913
banner932
banner1012

Volkswagen’den elektrikli SUV

banner1020

Volkswagen elektrikli otomobillerden oluşan ID model ailesine büyük bir SUV modeli ekliyor. ID ROOMZZ adını taşıyan konsept otomobilin seri üretim versiyonu ilk olarak Çin pazarına sunulacak

banner974
Volkswagen’den elektrikli SUV

banner971

Volkswagen elektrikli otomobillerden oluşan ID model ailesine büyük bir SUV modeli eklemeye hazırlanıyor. Seri üretim versiyonu 2021 yılında öncelikli olarak Çin pazarında satışa sunulması planlanan ID ROOMZZ konsepti, hem iş hem de aile kullanımına uygun çok yönlü bir araç olarak lanse ediliyor. 5 metrelik SUV segmentine dahil olan konseptte kayar yan kapılara yer verilmiş.

Geleceğin IQ DRIVE sistemlerini bir araya getirdiği açıklanan ID ROOMZZ, seviye 4 otonom sürüş sistemleri, üst düzey konfor donanımları ve interaktif ışık teknolojileriyle donatılmış. Otomobil tam otomatik sürüş modundayken, koltuklar salon benzeri bir atmosfer sağlamak için 25 derece içe döndürülebiliyor. Ayrıca otomatik sürüş esnasında ID. Pilot Relax modu, her yolcunun koltuğunu kendi ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı ayarlamasına da imkan tanıyor. 

ID ROOMZZ, geleneksel bir gösterge paneline sahip değil. Direksiyon simidi ve dijital panel Manuel "ID. Drive" modunda ideal komunda yer alıyor. Dijital kokpit, tam bir cam panelden oluşuyor. Direksiyon da bu panele entegre edilmiş.

ID ROOMZZ'un iç mekanında kullanılan malzemeler de sıra dışı. Koltuk kılıfları yenilenebilir bir hammaddeden oluşan AppleSkin'den yapılmış. Kapı panellerinin "ID. Light" alanlarında ise özel işlenmiş ahşap kaplamalar kullanılmış. CleanAir sistemi de ortam havası olmasa bile araç içindeki havanın temiz kalmasını sağlamak için aktif bir filtre sistemi kullanıyor.

Dört tekerlekten çekişli bir otomobil olan ID ROOMZZ, 82 kWh batarya ile 450 km (WLTP) menzil sunuyor. Bataryaları 150 kW (DC) hızlı şarj sistemi ile yarım saatte % 80'lik doluluğa ulaşan konseptin iki elektrikli motoru, 225 KW/306 bg sistem gücü üretiyor. 6.6 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilen ID ROOMZZ konseptinin maksimum hızı ise 180 km/s olarak sınırlandırılmış. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.