banner913
banner932
banner1012

Vantage Lime Essence’le de iddialı

Vantage, sadece Lime Essence adındaki yeni rengiyle değil, 4.0 litrelik V8’i ile de iddialı

banner974
Vantage Lime Essence’le de iddialı

banner971

 

Aston Martin, çok güzel otomobiller üretmeye devam ediyor. Üstelik üzerinden yıllar geçmiş olsa da, Aston Martin'ler hep taze ve kusursuz görünmeye başarıyorlar. Elbette Lagonda ya da doksanların başındaki Aston Martin modellerinin bu övgüleri alabilmeleri pek mümkün değil. Ancak konumuz geçmiş değil, gelecek! Ve gelecekte bol bol yeni Vantage’ı izleyeceğiz. O, sadece görüntüsüyle değil, sesiyle de bir senfoni sunacak.

Teknik olarak başlamak gerekirse, DB11’de kullanılan alüminyum şasinin bir benzeri Vantage’da da mevcut. Aston Martin’e göre kullanılan parçaların yüzde 70’i bu otomobile özgü. 1530 kg ağırlığıyla hedefteki rakip Porsche 911 ile benzer bir güç/ağırlık sunması beklenen Vantage, bu sefer AMG imzalı bir motor ile yürüyor. Mercedes-AMG GT’de dahil, Alman markanın pek çok modelinde karşımıza çıkan bu güç ünitesi Aston Martin DB11’de de kullanılmıştı. 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motor, 6000 d/d’de 510 bg güç ve 2000-5000 d/d aralığında 685 Nm tork üretebiliyor. Önde, olabildiğince ortaya doğru konumlandırılan motorun da etkisiyle ideal ağırlık dağılımı, yani yüzde 50’şerlik oran yakalanmış. Güç, arka tekerleklere 8-ileri ZF otomatik şanzımanla aktarılıyor. Ancak Aston Martin’in manuel bir şanzıman sunması da bekleniyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlayan yeni Vantage 312 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Alüminyum altyapı sayesinde çok rijit bir gövde ve muhteşem bir yol tutuş sunacağı iddia edilen yeni Vantage, Dinamik Stabilite Kontrolü ve Dinamik Tork Yönlendirmesi gibi teknolojilere de sahip. Aston Martin’de ilk defa kullanılacak olan elektronik diferansiyel kilidini, özel olarak geliştirilen Pirelli P Zero lastikleri, adaptif süspansiyonları ve Skyhook teknolojisini de unutmamak gerekiyor.

James Bond’un markası Aston Martin, Vantage’ı hiç de beklenmedik bir renkle lanse etti. Lime Essence adındaki bu uçuk sarı-yeşil tonundaki renk belki de Mercedes ile olan bağların bir simgesi olabilir. Hatırlayanlar olacaktır; Mercedes-Benz elektrikli SLS AMG’sinde bu rengi kullanmıştı. Muhafazakar davranmayı sevenlerin panik yapmasına gerek yok; Aston Martin yeni Vantage için yüzlerce renk opsiyonu sunmaya devam ediyor.

Yeni Vantage’ın her yerinden bir Aston Martin olduğu belli oluyor. Elbette yeni tasarım detaylarıyla bir evrim de söz konusu. Mesela arkadaki LED stoplar tüm arkayı boydan boya geçiyor ve piyasadaki en uzun LED teknolojili GT modellerden biri Vantage oluyor. Ön bölümdeyse radyatör ızgarası ve farlar daha dramatik bir ifadeye sahipler. Aston Martin Tasarım Başkanı Marek Reichman’a göre, tam bir avcı olan yeni Vantage, fiziksel hafifliğini tasarımına yansıtıyor. Vantage için yapılan bir diğer yorum ise sadece pistlere çıkma izni olan milyon dolarlık Vulcan ile DB10’un bir karması olması. Yani dinamik, saf ve heykel gibi sapasağlam…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.