banner913
banner932
banner1012

SEAT'ın yeni crossover'ı Arona

banner1020

SEAT’ın yıl sonunda satışa sunulacak olan yeni crossover modeli Arona gün ışığına çıktı

banner974
SEAT'ın yeni crossover'ı Arona

banner971

SEAT, makyajlı Leon ve yeni Ibiza'nın ardından, 2017 yılında tanıttığı üçüncü yeniliğini yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Yeni Ibiza’dan sonra MQB A0 platformunu kullanan ikinci otomobil olan SEAT Arona'nın daha üst segmentlerde görülen güvenlik ve bağlanabilirlik teknolojilerini bünyesinde barındırdığı açıklanıyor.

Toplam uzunluğu 4138 mm olan Arona, yeni Ibiza'dan 79 mm daha uzun bir otomobil. Bunun yanında yüksekliğinde de 99 mm'lik bir fark bulunuyor. 400 litrelik bir bagaja sahip olan crossover Ibiza'dan 52 mm daha yüksekte konumlandırılan koltuklarıyla yola daha hakim bir sürüş sunuyor. Yüksekliğindeki fark sayesinde Ibiza'ya göre, önde 37 mm, arkada ise 33 mm daha fazla baş mesafesi sunan Arona'nın ön camı da platform kardeşinden daha dik.

SEAT Arona, diğer SEAT modelleri gibi, Ön Bölge Asistanı, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Stop&Go (ACC ve DSG şanzıman ile birlikte), Yorgunluk Tespit Sistemi, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Geri Görüş Kamerası, 8 inç siyah dokunmatik ekran ve kablosuz şarj ünitesi gibi sürücü destek ve bilgi-eğlence sistemlerinin tümünü içeriyor. Yeni SEAT Arona'da, opsiyonel olarak Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Kör Nokta Tespit Sistemi ve hem paralel hem dikey yönde park manevralarında yardımcı olan Park Asistanı da sunuluyor. Apple Car Play, Android Auto ve Mirror Link fonksiyonları da sunan bir multimedya ünitesine sahip olan Arona’da opsiyonel olarak 6 premium hoparlör, 300W 8 kanallı amplifikatör ve bagaj bölmesinde bir subwoofer ünitesini içeren BeatsAudio ses sistemi de yer alıyor.

SEAT Arona’nın tüm motorlarında doğrudan yakıt enjeksiyonu, turbo şarj ünitesi ve Stop/Start sistemi bulunuyor. 95 bg ve 115 bg güç üreten benzinli 1.0 TSI motor ile 95 bg güç üreten dizel 1.6 TDI motor seçenekleriyle, manuel ve DSG şanzımanlı olarak satın alınabilecek olan Arona, 2017'nin sonunda Türkiye’de satışa sunulacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.