banner913
banner932
banner1012

Seat, 2020'de SUV-coupe'yi üretime sokacak

banner1020

20V20 konseptine benzer bir model, Porsche Macan'ın formülünden esinlenerek sportif bir model olarak üretime girecek

banner974
Seat, 2020'de SUV-coupe'yi üretime sokacak

banner971

 

Seat, 2020'de sportif bir SUV-coupé üretimine başlayacak. Açıklama markanın Ar-Ge yöneticisi Matthias Rabe'den geldi. Yeni Seat Arona crossoverin lansmanında konuşan Rabe, planlanan yeni modelin Cupra markasının Seat'tan bağımsız ilk modeli olabileceğini belirtti. Modelin şekli, büyük ölçüde 2015 Cenevre Motor Show'da tanıtılan Seat 20V20 konseptinden esinleniyor. Seat, Volkswagen Grubu'ndaki diğer markalarla paralel şekilde elektrikli modellerini artıracağı için, yeni model plug-in hibrit sistemle de gelebilir. İlk elektrikli Seat muhtemelen Mii'ye dayanan bir model olarak 2019'da gelecek ve bunu 2020'de sadece elektrikli MEB platformuna dayanan yeni bir model takip edecek.

Seat patronu Luca De Meo daha önce, spor crossover pazarında potansiyel gördüğünü söylemiş ve Porsche Macan'ı örnek vermişti.

De Meo'nun Macan'dan örnek vermesine bakıldığında, Seat'ın SUV-coupe'yi Cupra'dan daha lüks bir noktada konumlandıracağı anlaşılıyor. Modelin boyut, özellikler ve fiyat bakımından Macan'a ne kadar yakın olacağı henüz bilinmiyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.