banner913
banner932
banner1012

Range Rover ailesinin yeni üyesi: Velar

banner1020

Range Rover ailesi, Sport ve Evoque arasına konumlanacak Velar ile genişliyor

banner974
Range Rover ailesinin yeni üyesi: Velar

banner971

Jaguar Land Rover, 47 yıllık Range Rover ailesinin dördüncü üyesi olan Velar’ı gün ışığına çıkardı. Range Rover çizgilerini dinamik ve keskin hatlarla birleştiren Velar, boyutları itibariyle Range Rover Sport ile Evoque arasında konumlanıyor. Otomobilin 2874 mm’lik dingil mesafesi de Evoque (2660 mm) ile Sport (2923) arasında yer almakta.

Sofistike dört tekerlekten çekiş sistemine, havalı süspansiyonlara, 8-ileri ZF şanzımana ve opsiyonel Terrain Response 2 özelliğine sahip olan Velar, 650 mm’ye kadar derinlikteki sulardan geçebiliyor.

İngiltere Solihull tesisinde hafif alüminyum mühendisliği ile üretilen Velar, 180 beygir gücünde 2.0 litrelik Ingenium dizel motorlardan, 380 beygir gücünde 3.0 litrelik supercharged benzinli ünitelere kadar geniş bir motor yelpazesi sunuyor.

Velar, inovatif özellikleriyle de dikkat çekmekte. Son teknoloji ürünü Touch Pro Duo Bilgi Eğlence Sistemi, Matrix Laser Led farlar, gövdeye gömülen gizli dış kapı kolları gibi özellikler sunan yeni Range, bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Türkiye pazarına sunulacak.

1,5 milyar pound yatırım yapılan Solihull’daki üretim tesisinde üretilen Range Rover Velar, 6 Mart'a kadar Londra'daki The Design Museum’da sergilenecek. Otomobil, 28 Mart'ta Solihull üretim tesisinde açılacak olan ve Range Rover'ın 45 yılının belgesel olarak sunulacağı ‘Velar to Velar' adlı yeni serginin de en önemli parçası olacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.