banner913
banner932
banner1012

Porsche’un üçüncü nesil Cayenne’si hazır

banner1020

Porsche, Cayenne’in yeni neslini sunmaya hazırlanıyor. Tamamen yeni bir otomobil olarak geliştirilen üçüncü nesil Cayenne’in tipik Porsche performansı ile günlük kullanım özelliklerini daha önce hiç olmadığı kadar iyi bir şekilde kombine ettiği açıklanıyor. Güçlü turbo motorlar, yeni nesil 8-ileri Tiptronic S şanzıman, gelişmiş şasi teknolojileri ile inovatif ekran ve kumanda konseptleri ise otomobildeki en önemli yenilikler arasında.

banner974
Porsche’un üçüncü nesil Cayenne’si hazır

banner971

 

Yeni Cayenne’in ön tasarımı yerine geçtiği modelle oldukça benzer çizgiler taşıyor. Motor kaputu biraz daha eğimli tasarlanan ve ızgaraları yenilenen Cayenne’in aydınlatma teknolojilerinde ise önemli yenilikler bulunuyor. Üç farklı aydınlatma konsepti sunan Cayenne’de LED farlar standart olarak sunulurken, bir üst seviyede ise viraj ışığı ve otoyol ışığı gibi aydınlatma seçenekleri sunan opsiyonel Porsche Dynamic Light System (PDLS) yer alıyor. En üst seçenek ise matrix hüzmeli LED farlara sahip PDLS Plus olarak sunuluyor.

911 ve Panamera’nın izinden giden Cayenne’in karoseri tamamen alüminyumdan üretilmiş. Standart donanımların sayısındaki kayda değer artışa rağmen Cayenne’in boş ağırlığının 2040 kg’den 1985 kg’ye gerilemiş olması da kayda değer bir gelişme.

Selefinden 63 mm daha uzun bir gövdeye ve 9 mm daha alçak bir tavana sahip olan yeni Cayenne’in arka bölümü ise güncel modelden çok farklı bir tasarıma sahip. Ön bölümdeki muhafazakar yaklaşımın aksine otomobilin arkasında tamamen yeni çizgiler yer alıyor. Bu bölümdeki yatay ve dar stop grubunun markanın bir diğer yeni modeli olan Panamera Sport Turismo ile benzerlik gösterdiği görülüyor. Yeni formu sayesinde daha sportif bir görünüm sunan bagaj kapağının gerisindeki hacim ise 100 litre artışla 770 litreye ulaşmış.

DAHA TEKNOLOJİK BİR KABİNE SAHİP

Yeni Cayenne’in kabini yepyeni bir konsepte ve selefine göre çok daha yüksek bir teknolojiye sahip. Cayenne’de, geçtiğimiz yıl yeni Panamera ile ilk kez piyasaya sunulan Porsche Communication Management (PCM) bilgi ve eğlence sisteminin en son nesli dahilinde 12.3 inçlik full HD özellikli dokunmatik bir ekrana yer verilmiş. Vites kolunun çevresindeki parlak siyah panele gizli kumandalar da yine ilk olarak yeni Panamera ile karşımıza çıkmış olan detaylar arasında. Cayenne’in gösterge paneli de zamana ayak uydurmuş. Gösterge panelinin merkezinde analog bir devir saati yer alırken, bu bölümün iki yanında ise sürüş bilgilerini ve çok fonksiyonlu direksiyon üzerinden seçilen diğer verilerin görülebileceği 7 inçlik full HD ekranlar yer alıyor. Termal kameralı Porsche yeni SUV modelini ilk etapta Cayenne ve Cayenne S versiyonları ile sunuyor. 6-silindirli 3-litrelik turbo motora sahip olan Cayenne 340 bg güç ve 450 Nm tork verileri sunarken, kaputunun altında çift turboşarjlı 2.9 litrelik bir V6 barındıran Cayenne S ise 440 bg güç ve 550 Nm tork üretiyor.

Porsche, Cayenne’deki Sport Chrono Paketini de geliştirmiş. Mod tuşunun direksiyonun üzerinde yer alması, Cayenne’in sportif potansiyelindeki artışa işaret ediyor. Normal, Sport ve Sport Plus sürüş modlarının yanı sıra, sürücü tarafından kişiselleştirilebilen bir mod da seçenekler arasında. Mod kumandasının ortasında ise Sport Response tuşuna yer verilmiş. Sport Chrono Paketinde ayrıca bağımsız bir PSM Sport modu da bulunuyor. Dümyanın ilk tungsten-carbide fren disklerine sahip otomobili olan yeni Cayenne’in en üst versiyonlarında ise seramik frenler bulunuyor.

Yeni geliştirilen 8-ileri Tiptronic S şanzımanın sunulduğu Cayenne, asfaltın yanı sıra arazide de iddialı. Çamur, Mıcır, Kum ve Kaya modları sunan SUV, güç aktarımında aktif dört tekerlekten çekiş sisteminden faydalanıyor. Cayenne’in yürüyen aksamı da yeniden ayarlanmış ve otomobil için tamamen yeni hafif bir şasi tasarlanmış. Ayrıca tıpkı spor otomobillerde olduğu gibi artık ön ve arka aksta farklı ebatlarda lastikler sunuluyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.