banner913
banner932
banner1012

Porsche Panamera Sport Turismo yenilendi

banner1020

Panamera Sport Turismo, farklı arka tasarımıyla birlikte daha fazla kullanışlılık sunuyor

banner974
Porsche Panamera Sport Turismo yenilendi

banner971

Porsche’nin 2012 yılında konsept olarak tanıttığı Panamera Sport Turismo, Cenevre Otomobil Fuarı’nda üretime hazır haliyle karşımıza çıkacak. Bugüne kadar sadece coupe formlu bir sedan tasarımıyla sunulan Panamera’nın bu yeni gövde tipi, daha fazla kullanışlılık sunduğu gibi, farklı tarzıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Panamera Sport Turismo’nun bu yılın Ekim ayında Avrupa pazarlarına sunulması planlanıyor.

5049 mm uzunluğunda, 1937 mm genişliğinde ve 1428 mm yüksekliğinde bir karosere sahip olan Sport Turismo, arka kapılarına kadar orijinal Panamera ile hemen hemen aynı çizgileri taşırken, tavan hattının arka bölümü ve bagaj kapağında ise farklı bir form sunuyor. Geniş omuzlarının arasında daha dik bir arka cam barındıran Sport Turismo’nun tıpkı original Panamera gibi dinamik proporsiyonlara sahip olduğu görülüyor. Porsche’nin lüks dört kapılısı yeni tavan çizgisiyle birlikte segmentinde ilk olan bir yenilik de sunuyor: Adaptif Tavan Spoyleri… Panamera Sport Turismo’daki tavan spoylerinin açısı, sürüş koşullarına ve seçilen moda bağlı olarak üç kademeli olarak ayarlanabiliyor ve arka aks üzerinde 50 kg’ye kadar ek bir downforce yaratıyor.

Sport Turismo’nun bir diğer önemli özelliği de, üç kişilik arka koltuğa sahip ilk Panamera modeli olması. Arkada 2+1 düzeninde bir koltuk yapısı sunan otomobil, isteğe bağlı olarak birbirinden bağımsız iki elektrikli arka koltukla da tercih edilebilecek. Ancak 2+1 düzeninin,  arka bölümdeki geniş bagaj kapağı, alçak yükleme eşiği ve arttırılmış bagaj hacmiyle birlikte daha kullanışlı bir Panamera yarattığı de bir gerçek.

Porsche’nin yeni dört kapılısı beş farklı motor seçeneğiyle üretilecek. 330 beygir gücünde Panamera 4, 440 beygirlik Panamera 4S ve 550 beygir gücünde Panamera Turbo, Sport Turismo’nun benzinli versiyonlarını oluştururken, 422 beygirlik 4S Diesel ise otomobilin dizel motor seçeneği olarak sunulacak. Tüm motor seçenekleri dört tekerlekten çekişli aktarmaya sahip olan yeni Porsche Sport Turismo’nun ayrıca bir de Hybrid versiyonu bulunuyor.

Orijinal modeldeki sürüş destek sistemlerinin ve şasi teknolojilerinin tümü Panamera’nın bu yeni gövde tipinde de bulunuyor. Sport Turismo, dijital öğelerden oluşan Porsche Advanced Cockpit, adaptif hız sabitleme sistemi, arka tekerlek yönlendirme özelliği, Porsche Dinamik Şasi Kontrolü ve Porsche Çekiş Yönetimi gibi teknolojilere sahip. Panamera Sport Turismo’nun bu yılın Ekim ayında Avrupa pazarlarına sunulması planlanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.