banner913
banner932
banner1012

Honda Accord yeni motoruyla görücüye çıktı

banner1020

Accord, yeni büyüyen boyutları ve yeni motorlarıyla dikkat çekiyor

banner974
Honda Accord yeni motoruyla görücüye çıktı

banner971

Honda Civic’den sonra markanın D-segmentindeki modeli Accord da yenilenen yüzü ile karşımıza çıktı. Her ne kadar Amerika pazarı için tanıtılmış olsa da, yeni Accord'daki bazı önemli değişimlerden bahsetmek istiyoruz. Daha hafif bir gövde, iki farklı sürüş modu gibi yenilikler barındıran otomobil özellikle yeni motorlarıyla dikkat çekiyor. Yeni Accord'da eski V6 motorun yerine artık 2-litrelik 4-silindirli güçlü bir ünite sunulacak. Turboşarjlı bu motorun 252 bg güç ve 370 Nm tork verileri sunduğu açıklanıyor.

Accord, 2-litreliğin yanı sıra 1.5 litrelik bir motorla da üretilecek. Ayrıca otomobilin hibrit versiyonu da seçenekler arasında yer alacak.Yeni motorların otomatik versiyonlarındaki şanzımanlar da farklılık gösteriyor. 2-litrelik motorda 10-ileri otomatik şanzımana yer verilecekken, 1.5 litrelik motor ise CVT şanzıman ile sunulacak.

Honda, yeni Accord’un daha geniş, daha hafif ve daha uzun olduğunu açıklıyor. Bunun yanı sıra sürücüye sunulan sürüş pozisyonu önceki nesildekine göre biraz daha aşağıda. İç kısımda sürücüyü 7 inç boyutunda Apple CarPlay ve Android Auto destekli bir bilgi eğlence sistemi karşılayacak. Bunun yanında yeni Accord’da opsiyon olarak alınabilecek 6 inçlik bir head-up dislay, araç içi WiFi ve kablosuz telefon şarjı gibi özellikler de bulunuyor.

Yeni Honda Accord'un Avrupa pazarına ve Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor, ancak aldığımız duyumlar yakın gelecekte böyle bir düşüncenin olmadığı yönünde...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.