banner913
banner932
banner1012

DS ailesinin yeni modeli: DS7Crossback

banner1020

DS Automobiles, sıfırdan geliştirdiği ilk ürünü olan DS7 Crossback'i tanıttı

banner974
DS ailesinin yeni modeli: DS7Crossback

banner971

DS Automobiles, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda DS 7 Crossback’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. DS Markası’nın sıfırdan geliştirilen ilk modeli olan DS 7 Crossback Cenevre’de 300 bg’lik toplam sistem gücüne sahip E-Tense benzinli-hybrid versiyonu ile gün ışığına çıktı.

Fransa’daki Mulhouse ve Çin’deki Shenzhen Fabrikaları’nda üretilecek olan otomobil, DS gamına uygun bir tasarıma sahip. Aydınlatma grupları ise ayırt edici bir özellik olarak yine ön planda. DS ACTIVE LED VISION farların LED modülleri, DS 7 Crossback’in kapı kilitleri açıldığında kademeli olarak 180 derece dönmeden önce mor bir ışık yayıyor. Markanın kolaylıkla fark edilmesini sağlayan bu ışıklar, kayarak yanan sinyallerle birleşen dikey LED modüllerle vurgulanıyor. Arkadaki aydınlatma öğeleri de, DS 7 Crossback’in orijinalliğine katkıda bulunuyor. Tamamen LED kullanılan arka bölümde tasarımcılar, DS 3D REAR LIGHTS olarak adlandırılan bu aydınlatmalar için lazer gravür teknolojisini kullanmışlar.

DS7 Crossback’in son derece geniş olduğu açıklanan iç mekanında 5 farklı ambiyans seçeneği sunuluyor. DS markasının doğduğu yer olan Paris’i hatırlatması için bu ambiyans paketleri Bastille, Rivoli, Faubourg ve Opéra olarak adlandırılırken, aracında Grand Tourer vurgusunu pekiştirmek isteyenler için tasarlanan ambiyans modeli ise Performance Line olarak adlandırılıyor. Deri, ahşap ve alkantara detaylara sahip olan kabinin merkezine iki adet 12 inçlik ekran yerleştirilmiş. Bu ekranlardan ortada yer alanı; multimedya ara yüzü MirrorScreen ve DS CONNECT fonksiyonlarının kontrol etmesinin yanı sıra navigasyon sistemi ile de uyumlu. Direksiyonun önünde ileriye konumlu ikinci ekran, dijital gösterge paneli için ayrılmış kişiselleştirilebilir bir ekran.

DS Marka kimliğinin gizli ancak görünür sembolleri olan “inci dikişler”; ön panel, kapılar ve konsolda olduğu gibi Nappa deri koltuklarda da kullanılmış. DS 7 Crossback’te 16. yüzyıldan itibaren lüks saat yapımında kullanılan bir kaplama tekniği olan Guilloche da kullanıldı. Saat çerçevesine, kasasına veya hareketli parçalara daha güzel bir görünüm vermek için günümüzde halen kullanılan bu teknikle üretilen yeni bir araç içi saat dizayn edilmiş. Bu noktafa DS Automobiles’in B.R.M Chronographs şirketi ile olan ortaklığı da devam ediyor. DS 7 CROSSBACK’in ses sistemi için ise Fransa’nın en iyi ses uzmanlarının bulunduğu Focal® Electra ile işbirliği yapılmış.

300 BEYGİRLİK HİBRİT VERSİYON

Cenevre’de tanıtılan DS 7 Crossback’te benzinli-hibrit bir güç ünitesi görev yapıyor. 200 bg’lik benzinli motor ve iki elektrikli motor (Her biri 80kW/110 bg) toplamında yaklaşık 300 bg’lik bir sistem gücü oluşturuluyor. 8–ileri otomatik şanzıman ise (EAT8) ön bölümde benzinli ve elektrikli motorların arasına konumlandırılmış. İkinci elektrikli motor arka aksa güç aktarımını sağlayarak DS 7 Crossback’in 4 çeker olmasını sağlıyor. DS 7 Crossback, dört farklı aktarma moduna sahip: Yüzde 100 elektrikli, şarj etmeden uzun yolculuklar için Hybrid, karma (SPORT) ve 4X4. Araç yavaş giderken (gaz kesildiğinde veya frene basıldığında) akü enerjisi yenileniyor. Tamamen elektrikli kullanımda, 13 kW/h kapasiteye sahip lityum-iyon akü yaklaşık 60 km menzil sağlıyor.

DS 7 Crossback’te ayrıca, tamamı Euro 6 emisyon normlarını karşılayan 3 benzinli ve 2 dizel motor seçeneği sunulacak. BlueHDi motorlar 130 bg (BlueHDi 130 S&S 6-ileri manuel ya da EAT8) ile 180 bg (BlueHDi 180 EAT8) arasında güç üretecek, benzinli motor seçeneklerini ise THP 230 S&S EAT8, THP 180 S&S EAT8 ve PureTech 130 S&S 6-ileri manuel oluşturacak. 6-ileri manuel şanzıman haricinde sunulacak otomatik şanzımanların tamamının EAT8 olacağı açıklanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.