banner913
banner932
banner1012

Citroen'den sıra dışı bir konsept daha: 19_19 Concept

banner1020

Citroen, Şubat ayında lanse ettiği tamamen şehir içi ulaşımına yönelik Ami One konseptinin ardından, şimdi de şehirden uzaklaşmak isteyenlere yönelik 19_19 adındaki sıra dışı konseptini duyurdu. Rahat, konforlu ve geniş bir ulaşım vaat eden 19_19 Concept, havacılık dünyasından ilham alınarak tasarlanmış.

banner974
Citroen'den sıra dışı bir konsept daha: 19_19 Concept

banner971

 

Uzunluğu 4.655 mm, genişliği 2.240 mm, yüksekliği 1.600 mm ve dingil mesafesi 3.100 mm olan 19_19 Concept, geniş cam alanlara sahip kabarcık formuyla dikkat çekiyor. Citroën, konsepti aerodinamik açıdan mümkün olan en üst seviyeye taşımak için özel bir çaba sarf etmiş. Bu noktada tasarımın her aşamasındaki amaç, otomobilin gövdesindeki hava akımlarını optimize ederken rüzgârın sürtünmesini azaltmak olmuş. 

Citroën mühendisleri, bu otomobilde sürücü ve beraberindeki yolculara herhangi bir kısıtlama olmadan adeta yol üzerinde uçuyormuş hissi veren ve yola hâkim benzersiz bir sürüş yaratmayı amaçlamışlar. 19_19 Concept’in kabini karmaşadan uzak, yalın ve net geometrik şekillerden oluşuyor. Ami One Concept örneğinde olduğu gibi mavi ve kırmızı tonlarında sıcak renklerkabin içi konforu destekliyor. 19_19 Concept’in direksiyon ve pedalları otonom sürüş modunda sürücüye daha fazla yaşama alanı ve ferahlık hissi sağlamak üzere katlanabiliyor. Tasarım bakımından da özgün olan direksiyon geleneksel tek kollu Citroën tasarımına sadık yapıyı korurken tamamen yeni ve modern bir görünüm sergiliyor. Direksiyon göbeğinde bulunan dijital ekranda anime edilen farklı Citroën logo nesilleri geçmişle gelecek arasında bir bağ kurarken, sabit direksiyon göbeği tasarımı sayesinde direksiyon döndürülürken logo her daim düz duruyor.

Citroën Advanced Comfort® kapsamında sunulan gelişmiş çözümler sürüş konforunu destekliyor. 19_19 Concept sürüşü daha konforlu, daha kolay, daha keyifli ve daha güvenli hale getiren ve bunun yanı sıra otonom sürüş teknolojisi ile sürücünün yolculuk süresini daha keyifli değerlendirebilmesini sağlayan bir dizi gelişmiş elektronik sürüş destek sistemleriyle donatılıyor. 

Konu süspansiyon konforu olduğunda jant ve lastik önemli bir rol üstleniyor. Goodyear ile birlikte geliştirilen özel lastikler bünyesinde barındırdığı yenilikçi teknoloji ile sürüş konforuna katkı sağlıyor. Otonom sürüş sistemlerine veri ileten sensörlerden yardım alan lastikler yol ve hava koşullarını algılıyor. Ayrıca darbe emen ve doğal bir sünger gibi gürültüyü azaltan gözenekli dokusuyla, lastik sırtı yol ile kabin arasında dolgulu bir filtre ve ses engelleyici bir duvar görevi görüyor. Devasa boyuttaki tekerlekler 19_19 Concept’e heybetli bir görünüm kazandırırken otomobilin tamamen özgün tasarımına da destekliyor. 930 mm çapında ve 255/30 R 30 ebadındaki lastikler sıra dışı bir tasarımla dikkat çekiyor. Sadece tasarımıyla değil tekerlekler bünyesinde barındırdıkları yenilikçi teknolojiyle de dikkat çekiyor. Bir tekerlek genellikle bir jant ve bir lastikten oluşurken, 19_19 Concept üzerindeki jantlar melez. Goodyear ekiplerinin yenilikçi çözümü sayesinde 19_19 Concept geleneksel otomotiv sınırlarının ötesine geçiyor. Jantı mükemmel bir şekilde saran kauçuk lastik ve jantın bir bütün oluşturmasını sağlarken aynı zamanda akustik konforu arttırıyor. Tekerleklerin üzerini saran ve onlarla kusursuz bir bütün oluşturan kanatlar tekerleğe entegre, ancak gövdeden bağımsız görünümüyle tekerleklerin gövdeden bağımsız olduğu izlenimini veriyor. Böylece kabin dört adet küre üzerinde duruyor ve yoldan tamamen izole edilmiş gibi görünüyor. Sabit jant göbeği bir diğer önemli özellik olarak öne çıkıyor. Böylece jant lastikle birlikte dönerken jant göbeği sabit duruyor ve jant göbeği üzerindeki Citroën logosu her daim düz duruyor ve net bir şekilde görülebiliyor. 

19_19 Concept, süspansiyon konforundaki 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimin gelmiş olduğu en son noktayı gözler önüne seriyor. Xantia Activa’dan gelen mirası yansıtan 19_19 Concept akıllı ve aktif süspansiyon sistemi ile yolculara sihirli bir halı sürüşü sağlıyor. Sistem yol koşullarını aktif olarak denetleyerek elde etmiş olduğu verileri yeni C4 Cactus ve yeni C5 Aircross SUV modellerinde de kullanılan Progressive Hydraulic Cushions® sistemine iletiyor. 

GELİŞMİŞ ELEKTRİKLİ GÜÇ VE AKTARMA ORGANI

19_19 Concept, Citroën’in enerji geçiş sürecindeki stratejisiyle doğru orantılı olarak tamamen elektrikli bir güç ve aktarma organıyla yollara çıkıyor. 19_19 Concept bünyesinde barındırdığı gelişmiş teknoloji ile son derece hızlı ve dinamik sürüş özellikleri sunuyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 5 saniyede ulaşan 19_19 Concept 200 km/s maksimum hıza imkân tanıyor. 19_19 Concept’i harekete geçirme görevini biri ön aksta ve diğeri arka aksta olmak üzere iki adet elektrikli motor üstleniyor. İki motorlu yapı dört tekerlekten çekiş sistemini beraberinde getirirken sistem toplamda 340 kW ve 800 Nm kullanıma sunuyor. 800 km’lik menzil ise aracın özgürce her yere gitme ve şehirden uzaklaşma hedefini teyit ediyor. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.