banner913
banner932
banner1012

Cherokee'de süperspor performansı

banner1020

Jeep, dünyanın en güçlü ve en hızlı SUV modelini yollara çıkardı

banner974
Cherokee'de süperspor performansı

banner971

Amerikan SUV’lerini pistlerde görmeye pek alışık olmasak da, Jeep’in tanıttığı yeni bir Cherokee versiyonu adeta pistler için hazırlandığı izlenimini yaratıyor. Zaten model adının sonuna eklenen Trackhawk ibaresi de otomobilin amacı hakkında net bir fikir vermekte. Motor kaputunun altında supercharger destekli 6.2 litrelik V8 motor barındıran Cherokee Trackhawk’ın 707 bg’lik güç ve 875 Nm’lik maksimum tork değerleri adeta süperspor otomobiller kıvamında. Devasa gücü zemine aktarma görevi ise 8-ileri TorqueFlite şanzımana ve Jeep Quadra-Trac dört tekerlekten çekiş sistemine verilmiş.

Tıpkı süperspor otomobillerdeki gibi bir kalkış kontrol sistemine de sahip olan Trackhawk, ayrıca Selec-Track sürüş modları da sunuyor. Auto, Sport, Track, Snow ve Tow olmak üzere 5 farklı seçenek sunan Selec-Track, her bir modda dört çeker sisteminin, şanzımanın, süspansiyonun ve elektrikli direksiyonun ayarlarını değiştiriyor. Ayrıca bu modların etki ettiği tüm bileşenleri kişiselleştirmek de mümkün. En agresif mod olan Track seçeneğinde vites değişimlerini Auto moduna göre yüzde 68 daha hızlı gerçekleştiren sistem, ön ve arka aks arasındaki güç dağılımını da yüzde 30:70 oranında gerçekleştiriyor. Snow modundaki güç aktarım oranı ise 50:50 olarak veriliyor.

Standart Grand Cherokee’ye göre 2.5 cm daha alçak bir yürüyen aksama ve Bilstein marka adaptif amortisörlere sahip olan Trackhawk’ın performans verileri de SUV sınıfında görmeye pek de alışık olmadığımız türden. 0-96 km/s deparını 3.5 saniyede tamamlayan otomobil, ilk 400 metreyi ise 11.6 saniye içerisinde tamamlıyor. 290 km/s’lik maksimum hız değeri de sanıyoruz nasıl bir performans canavarı ile karşı karşıya olduğumuz hakkında fikir veriyordur. Jeep, Cherokee modelini sadece hızlandırmakla kalmamış fren performansı için de bazı tedbirler almış. Öyle ki; Brembo imzalı fren sistemi, Trackhawk’ı 96 km/s hızda yapılan ani frenlemelerde 35 metrenin altında durdurmayı başarıyor.

Trackhawk’ın sadece performansı değil, görüntüsü de oldukça etkileyici. Gövde rengi çamurluk ağızları, hava girişine sahip şişkin motor kaputu, siyah ön ızgara ve siyah zeminli bi-xenon farlar, parlak siyah ön tampon altı, yan marşpiyeler, arka difüzör, siyah krom çift egzoz çıkışı ve 295/45 ZR20 boyutlarında lastikler giydirilmiş 20 inçlik jantlar sayesinde diğer Grand Cherokee modellerinden ayrılan Trackhawk’ın kabini de deri, krom ve karbon malzemeler ile özel bir ambiyans sunuyor. Altı düz direksiyon simidi, vites değiştirme kulakçıkları ve 8.4 inçlik Uconnect ekranına eklenen Performans menüsü de otomobilin amaca hizmet eden özellikleri arasında. Performance menüsünden; anlık motor gücü, tork ve o anki vites konumu gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Otomobil donanım yönünden de oldukça güçlü: Aktif Gürültü Önleyici, premium tavan döşemesi, deri kaplı konsol ve kapı panelleri, Blu-Ray oynatıcılı çift ekranlı arka koltuk eğlence sistemi ve 825 watt gücünde Harman Kardon ses sistemi Trackhawk’ın dikkat çekici özellikleri arasında.

Markanın Detroit’te bulunan Jefferson North Fabrikasında üretilen Grand Cherokee Trackhawk 2018’in ilk çeyreğinden itibaren yollarla buluşacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.