banner913
banner932
banner1012

BMW i3'e sportif versiyon

banner1020

BMW, elektrikli modeli i3'ü makyajlarken, sportif bir versiyonu da ürün gamına ekledi

banner974
BMW i3'e sportif versiyon

banner971

 

BMW, makyajlı i3 modelini Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergiledi. Kozmetik dokunuşlara ve teknik revizyonlara sahip olan BMW i3, artık i3s adıyla sunulan daha güçlü ve sportif bir versiyona da kavuşuyor.

Tamamen elektrikli bir güç ünitesine sahip olan otomobilin standart versiyonu 170 bg güç ve 250 Nm tork verileri sunarken, i3s ise 184 bg güç ve 270 Nm tork üretiyor. Her iki versiyonunda da, günlük kullanımda 200 km menzil sunduğu açıklanan i3'ün 's' versiyonu ayrıca daha sportif bir yürüyen aksama da sahip. Gövde yüksekliğini 10 mm düşüren spor süspansiyon sisteminin özel olarak geliştirilmiş amortisörleri, viraj çubuklarını ve helezonları bünyesinde barındırdığı verilen bilgiler arasında bulunuyor. 20 inçlik jantların üzerinde duran otomobilin ön ve arka iz genişlikleri de 40'ar mm arttırılmış. Driving Experience Control butonu üzerinden seçilen SPORT modu ile i3s'in daha keskin bir pedal tepkisine ve daha sıkı bir direksiyona kavuştuğu belirtiliyor.

Tıpkı i3 gibi i3s de opsiyonel olarak Range Extender ile sunuluyor. 38 bg gücünde 2-silindirli benzinli bir ünite olan menzil arttırıcı motor ile birlikte otomobilin maksimum menzilinin 330 km'ye kadar çıktığı açıklanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.