banner913
banner932
banner1012

Klasikler, Başkentte nostalji rüzgarı estirdi

banner1020

KTKOD’un 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasının sekizinci faaliyeti “2. Rock Oil Şeher’de Gece Klasik Otomobil Rallisi” merhum Yusuf Tosun anısına yapıldı

banner974
Klasikler, Başkentte nostalji rüzgarı estirdi

banner971

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD), 2019 Royalton Klasik Otomobil Ralli Şampiyonasının sekizinci faaliyeti olan sezonun üçüncü klasik otomobil rallisini ikinci kez faaliyete ana sponsor olan Rock Oil adıyla yapılan “Şeher’de Gece Klasik Otomobil Rallisi” adı altında gerçekleştirdi.

Lefkoşa Yenişehir bölgesinde bulunan Özel Etnografya Müzesi ve Şeher'de Restoran park yerinde start alan klasikler, yine muhteşem görüntüler sahnelediler. Lefkoşa sınırlarında gerçekleşen yarışta en iyi dereceleri yapmak için mücadele ettiler. Etkinlik geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine derneğin merhum üyesi Yusuf Tosun anısına yapıldı. Yarıştan bir gün önce Yusuf Tosun, Lefkoşa’daki kabri başında anıldı.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu himayelerinde gerçekleştirilen yarışa, 49 klasik araç katıldı. 49 aracın 13’ü ‘ilk kez’ yarışa katılırken, 9 ekibin de ‘kadınlardan’ oluşması dikkat çekti. Keyifli ve eğlenceli geçen yarış, dernek üyelerine şampiyonada 2,25 katsayı puan kazandırdı.

Kıbrıs Özel Etnografya Müzesi ve Şeherde Restoran Park alanında başlayan yarış, yine aynı bölgede tamamlandı. Yaklaşık 90 dakikalık parkur, üç Sabit Hız Testi’nden (SHT) oluştu.

Yarışı 2018 yılı şampiyonu Ali – Pembe Kelebek ekibi 1979 model Mercedes Benz 350 SL araçlarıyla kazanarak Genel Klasman birincisi oldular. İkincilik 1983 Model Mercedes Benz W123 otomobilleriyle Ertan – Ayşe Namlı’nın olurken üçüncülük kürsüsünde ise 1976 model Ford Escort MK2 klasikleriyle Halil – Gizem Erhan çifti yer aldı. Salih – Yonca Çeliker ekibi ise SHT 2’deki ideal süreye 0,012 SN yaklaşarak , yarışın “Best Time” ödülünü kazandı. Diğer klasman birincileri ise , E kategorisinde İsmet –Ayşe Tufan , F kategorisinde Olgun – Ecem Biçak , G kategorisinde Murat – Safiye Osmanoğlu , Çiftler kategorisinde Salih – İpek Ünüvar , Turing Kategorisinde Cevdet – Sinem Boğaçhan , Kadınlar Kategorisinde Jale Kuset – İpek Coşkuner , VW Beetle kategorsisinde ise İsmet – Ayşe Tufan ekiplerinin oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.