banner913
banner932
banner1012

YDK öğrencilerinden Kıbrıs Türk İslam Erserleri Müzesi’ne ziyaret

banner1020

Yakın Doğu Koleji Tarih Araştırma Gezi ve Gözlem Kulübü sorumlu öğretmenleri, Kıbrıs Türk  İslam Eserleri Müzesi’nde bulunan eserlerin Kıbrıs Türklerinin  kültür  mirası olduğunu ve öğrencilerin bu ziyaret ile  Kıbrıslı Türklerinin geçmiş kültürü hakkında  bilgi sahibi olduklarını ifade ettiler

banner974
YDK öğrencilerinden Kıbrıs Türk İslam Erserleri Müzesi’ne ziyaret

banner971

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü, öğrencilerin Kıbrıslı Türklerinin geçmiş kültürü hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla sürdürdüğü kültür tarih ve gözlem gezileri kapsamında Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Türk  İslam Eserleri Müzesi’ne bir gözlem gezisi düzenledi.

Gezide, Kıbrıs Türk  İslam Eserleri Müzesi  Müdürü  Ahmet Arıkan öğrencilere, müze tarihi ve müzede yer alan eserler hakkında bilgi verdi.

Müze Müdürü Arıkan, müzenin 24 Mayıs 2013 tarihinde ziyarete açıldığını ve müzede Kıbrıs’taki vakıf camilerinden toplananlarla, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nde korunan halı, kilim, tombak şamdan, şamdan mumu, ferman, berat, vakfiye ve çeşitli ahşap ve deri eserler sergilendiğini söyledi.

Öğrenciler Kıbrıs Türk Kültür Mirasını Öğreniyor...

Yakın Doğu Koleji Tarih Araştırma Gezi ve Gözlem Kulübü sorumlu öğretmenleri, Kıbrıs Türk  İslam Eserleri Müzesi’nde bulunan eserlerin Kıbrıs Türklerinin  kültür  mirası olduğunu ve öğrencilerin bu ziyaret ile  Kıbrıslı Türklerinin geçmiş kültürü hakkında  bilgi sahibi olduklarını belirtiler.

İnceleme ve gözlem gezisinin öğrenciler için faydasına dikkat çeken sorumlu kulüp öğretmenleri, öğrencilerin toplumsal hayata, sorunların çözümüne yerel düzeyde katılımına ve yöneltici projeler hazırlamaya özendirilmesine, tarih alanında bilgi birikimlerini geliştirerek çevresine duyarlı bireyler olarak yetişmeleri  için sağlam bir kültür düzeyi ve güçlü bir alt yapılarının olması gerektiğini belirtiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.