banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Koleji Geri Dönüşüm Projesini hayata geçirdi

banner1020

Yakın Doğu Kolejinin tasarlamış olduğu geri dönüşüm kafesleri Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi, Metal İşleri Bölümü öğretmenlerinden Muammer Arıkbuka ve öğrencileri tarafından hayata geçirildi

banner974
Yakın Doğu Koleji Geri Dönüşüm Projesini hayata geçirdi

banner971

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığının düzenlemiş olduğu ''Sosyal Sorumluluk Projesi'' kapsamında  Yakın Doğu Koleji Coğrafya Kulübü ve Sosyal Sorumluluk Kulübü'nün hazırladığı geri dönüşüm projesi kabul edildi. 

Yakın Doğu Kolejinin tasarlamış olduğu geri dönüşüm kafeslerinin Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi, Metal İşleri Bölümü öğretmenlerinden Muammer Arıkbuka ve öğrencileri tarafından hayata geçirildiği belirtildi.

Öğrencilerde farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan projede, pet şişe ve kapaklar, tasarlanan özel çöplerde toplandı. Toplanan plastik kapaklar çöp kovası, çiçeklik, kalemlik gibi ürünler yapılarak geri dönüştürüldü. Plastik şişeler ise özel bir geri dönüşüm şirketi tarafından alındı.

Doğal Dengenin Bozulmasını Önlemek Hedeflendi…

Konuyla ilgili Yakın Doğu Koleji İdaresi’nden yapılan açıklamada, Tüketilen maddelerin yeniden dönüşüm halkası içine katıldığında, tekrar ham madde olarak kullanılmasının sağlanmış olduğu belirtilerek, “Böylece insan nüfusunun artışı ile paralel olarak artan tüketimin doğal dengenin bozulmasına yol açtığı gerçeğinin, doğadan alınanların tekrar doğaya verilerek az da olsa engellenmiş oluyor” denildi.

Açıklamada, bu proje ile öğrencileri sağlıklı bir çevreci yapmak, çevresini seven, koruyan ve topluma örnek, bilinçli bireyler yetiştirmek adına iyi bir farkındalık örneği teşkil ettiği ifade edildi.

Öğrenciler Çevreye ve Doğaya Sorumluluktan Söz Ettiler…

Çevreye, doğaya, ülke ekonomisine ve kendilerine olan sorumluluklarından dolayı günümüzde herkesin geri dönüşüm projesi içinde yer alması gerektiği düşüncesinde olan Yakın Doğu Koleji öğrencileri ise, yapılan etkinlikten oldukça gururlu ve mutlu olduklarını belirttiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.