banner913
banner932
banner1012

“Teknoloji Seminerleri”nin ikinci programı başlıyor

banner1020

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde başlatılan“Teknoloji Seminerleri”nin ikinci programı Çanakkale ve Canbulat Ortaokulları ile Gazimağusa’da başlıyor.Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından verilen “Teknoloji Seminerleri”nin 2017-2018 eğitim dönemindeki ikinci programının 35 ortaokulda yer alması hedefleniyor

banner974
“Teknoloji Seminerleri”nin ikinci programı başlıyor

banner971

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde dijital değişim süreci ve teknolojinin hayatımıza etkisini, internet güvenliğinden öğrencilerin nasıl korunması gerektiğine kadar okullara taşımayı amaçlayan “Teknoloji Seminerleri”‘ninikinci programı başlıyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından verilen “Teknoloji Seminerleri”nin 2017-2018 eğitim dönemindeki ikinci programının 35 ortaokulda yer alması hedefleniyor.

Teknoloji seminerleri yeni öğretim yılında adanın bir ucundan diğer ucuna Dipkarpaz,İskele, Gazimağusa, Lefkoşa,Güzelyurt ve Girne bölgelerindeki ortaokullarda 6’ncı sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek.

Teknoloji Seminerleri’nin ilki Gazimağusa’daÇanakkale ve Canbulat Ortaokulları’nda gerçekleşecek.
Seminerde, güvenli internet ve teknolojinin doğru kullanımı öğrencilere anlatılacak.
İnteraktif oyunlar ile desteklenecek olan seminerde, öğrenciler, yeni teknolojileri deneyimleme fırsatına da sahip olacak.

Çanakkale ve Canbulat Ortaokulları’nda özel bir gün
Teknoloji seminerlerinin 2017-2018 eğitim, öğretim dönemindeki ikinci programıÇanakkale ve Canbulat Ortaokulları’nda yer alacak. 6’ncı sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek seminer, Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Ezgi Ayanoğlu’nun açılış konuşması ile başlayarak,Teknik Operasyonlar Şebeke Teknolojileri Planlama Müdürü Muzaffer Meta tarafından verilecek seminerle devam edecek.

Dünden bugüne teknoloji
Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından 2017-2018 eğitim yılı içerisinde verilecek“Teknoloji Seminerleri”nin içeriği“Teknoloji nedir?”, “Teknolojinin gelişim süreci”, “İnternetin güvenli kullanımı” gibi başlıklardan oluşuyor.
Seminerde ayrıcadünün ve bugünün teknolojileri karşılaştırılarak, telgraftan tabletepek çok ilgi çekicikonu da örneklerle anlatılıyor.

Seminer sonrasında da öğrencilerin Sanal Gerçeklik (VR- Virtual Reality) gözlüğüyleteknolojide yaşanan değişimi deneyimlemeleri hedefleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.